Ανησυχία στον Δήμο Αθηένου για το θέμα της διόδου Πυροϊού

Με πικρία παρακολουθεί ο Δήμος Αθηένου τις εξελίξεις στα κατεχόμενα αναφορικά με το άνοιγμα της διόδου Πυροϊου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «οι πρόσφατες εξελίξεις που σημειώθηκαν με το άνοιγμα από τις κατοχικές αρχές μέρους της παραλίας των Βαρωσίων και την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στη θέση του Τ/κ ηγέτη, μας έχουν πικράνει πάρα πολύ. Ενώ αναμέναμε θετικές εξελίξεις μετά την εκλογή του νέου Τ/κ ηγέτη για να επαναφέρουμε το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροϊου, ίσως μέσω Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εντούτοις παρατηρούμε πως οδεύουμε προς τα πίσω».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε πως «ορισμένοι στην Αθηένου είχαν προτείνει να επισκεφθούμε πριν τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, τον τότε Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να μας ενημερώσει πού βρίσκεται το θέμα για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου». Ωστόσο, είπε, η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους κινήσεις  και σημείωσε πως «το θέμα πρέπει να συζητηθεί μόνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. Στόχος είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μεταφέρει στο νέο Τ/κ ηγέτη το μήνυμα, πως δεν θα δεχθεί την διάνοιξη άλλων οδοφραγμάτων, εάν σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται το Πυρόϊ και τα Κόκκινα».

Πρόσθεσε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε τη θέση μας, έχει πειστεί και το έθεσε και στον Μουσταφά Ακιντζί. Θεωρούμε πιο ορθό το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί στις κατοχικές αρχές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά από τον Δήμαρχο της Αθηένου».

Σημείωσε ακόμα ότι «αναμέναμε ότι θα ήταν θετικές οι εξελίξεις με τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα ώστε να επαναφέρουμε το δίκαιο αίτημα μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι. Οι κατοχικές αρχές επιθυμούν τη διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων» είπε και σημείωσε ότι «εάν η κυβέρνηση μας ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανοίξουν άλλα οδοφράγματα, εάν πρώτα δεν ανοίξουν το Πυρόϊ και τα Κόκκινα, τότε ευελπιστούμε ότι σε κάποια στιγμή, αυτό θα πραγματοποιηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:59

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Kανένας θάνατος-117 νέα κρούσματα κορονοϊού
21:07
Κομισιόν:Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και ο ρόλος της ΕΕ χρήζει προσεκτικής ανάλυσης
18:24
Η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντιστρατεύτηκε τον νόμο, λέει ο ΥΠΕΣ, απάντηση και για το θέμα της Σύριας εγκυμονούσας
18:05
Eλλάδα-κορονοϊός: 3.040 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι
17:49
Aνάλυση: Γιατί η Γαλλία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον Ινδο-Ειρηνικό
17:36
Χιλή – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη χώρα – Πάνω από 6 Ρίχτερ η πρώτη μέτρηση
17:03
Τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε με Χριστοδουλίδη ο Δένδιας, σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη
16:50
Στα 91 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι δαπάνες του κράτους για την προσφυγική τoυ πολιτική
16:27
Δυσαρέσκεια Μόσχας προς Άγκυρα για τη μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία
16:07
Αναστολή τριών εκποιήσεων κύριας κατοικίας κατόπιν παρέμβασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου
15:49
Για 3η δόση στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παρέλθουν 4 εβδομάδες, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας
15:32
Ευρωπαϊκό «φρένο» στις συνομιλίες με ΗΠΑ για εμπόριο λόγω AUKUS
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand