«Φυσιολογική» η δεύτερη τηλεμαχία Τραμπ - Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κι ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμετρήθηκαν για μιάμιση ώρα ενώπιον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών τηλεθεατών στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας, 12 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσιογράφοι συμφωνούν ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μία φυσιολογική τηλεμαχία, σε σύγκριση με το «τσίρκο» της πρώτης. Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο Νάσβιλ Τενεσί, πρωτεύουσα της μουσικής κάντρι, με συντονίστρια την ανταποκρίτρια του δικτύου NBC στον Λευκό Οίκο, Kristen Welker. Ο +ρόεδρος Τραμπ που υστερεί σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις ήθελε μία μεγάλη νίκη για να αντιστρέψει το ρεύμα. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι τα πήγε πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά, αλλά δεν πέτυχε τη νίκη που προσδοκούσε, καθώς ο Τζο Μπάιντεν πέτυχε πόντους στα ζητήματα όπου χωλαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιθετικός, αλλά στο πλαίσιο της κοσμιότητας, ο Τραμπ προσπάθησε χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις απαντήσεις επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων, να θέτει συνεχώς το ερώτημα στο Τζο Μπάιντεν γιατί δεν έγιναν αυτά που εισηγείται όταν ήταν επί 8 χρόνια αντιπρόεδρος.

«Κάναμε πολλά, αλλά είχαμε ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο», υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος Τραμπ επίσης επέμενε να θέτει τις κατηγορίες για χρηματοδότηση του γιου του Χάντερ κι άλλων μελών της οικογένειας Μπάιντεν, από την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έλαβα ούτε ένα σεντ από το εξωτερικό», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της διαδικασίας έκπτωσης του Προέδρου στο Κογκρέσου.
Αντίθετα, κατηγόρησε τον Τραμπ πως έβγαλε χρήματα από την Κίνα, τη Ρωσία κι άλλες χώρες του εξωτερικού.
«Πλήρωσε εκατομμύρια σε φόρους στην Κίνα, τη στιγμή που στις ΗΠΑ πλήρωσε σε ομοσπονδιακούς φόρους μόλις 750 δολάρια», είπε.

Ο Τραμπ προσπάθησε για μια ακόμη φορά να δικαιολογηθεί πως σύντομα μόλις του δώσουν το πράσινο φως οι λογιστές του θα δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση.

«Εχω δώσει στη δημοσιότητα φορολογικές δηλώσεις 22 ετών. Κι αυτός μας κοροϊδεύει τα τελευταία 4 χρόνια ότι θα δώσει τις δικές του χωρίς να το κάνει», είπε ο Μπάιντεν.

Οι αναφορές στην εξωτερική πολιτική ήταν περιορισμένες, στο μεγαλύτερο βαθμό γύρω τη Βόρειο Κορέα και τις πληροφορίες για παρεμβάσεις της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι o διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ράντκλιφ υποστήριξε πως Ρωσία και Ιράν επιθυμούν να χάσει ο πρόεδρος της εκλογές, Στην πραγματικότητα όλες οι πληροφοριών των αμερικανικών υπηρεσιών δείχνουν ότι οι έξωθεν παρεμβάσεις έχουν στόχο το Τζο Μπάιντεν.

«Οποιαδήποτε χώρα αναμειχθεί εκλογές μας, εάν εκλεγώ θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει το τίμημα, διότι πλήττει την εθνική μας κυριαρχία», είπε.
Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ δείχνει απροθυμία να επιρρίψει ευθύνες στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το θέμα με το οποίο ξεκίνησε η τηλεμαχία, ο Τραμπ προσπάθησε να πείσει ότι έκανε κάθε τι δυνατό και υπερασπίστηκε την πολιτική του ανοίγματος της οικονομίας, ενώ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν και τους δημοκρατικούς κυβερνήτες ότι θέλουν να κλείσουν τη χώρα αδιαφορώντας για την καταστροφή της οικονομίας.

«Δεν είναι δικό μου φταίξιμο που ήρθε εδώ, η Κίνα φταίει», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι η Αμερική μαθαίνει να ζει με τον ιό.

«Μαθαίνει και να πεθαίνει με τον ιό», αντέταξε ο Μπάιντεν, μιλώντας για τους 220.000 νεκρούς και τους ανθρώπους σε κάθε οικογένεια που έχουν πεθάνει.

Επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο Τραμπ για τον μεγάλο αριθμό θανάτων, την υποτίμηση της πανδημίας «για να μην δημιουργήσει πανικό» και τις αντικρουόμενες δηλώσεις του και την αδιαφορία στις προτροπές των επιστημόνων.

«Κάποιος που «ευθύνεται για τόσους θανάτους δεν πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος», είπε.

Παράλληλα, με αφορμή τις προβλέψεις των επιστημόνων για ακόμη 200 χιλιάδες νεκρούς στους αμέσως επόμενους μήνες, προειδοποίησε ότι οδεύουμε σε έναν μαύρο χειμώνα, με τον Πρόεδρο Τραμπ να μην έχει ακόμα σαφές σχέδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:04

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.