Το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας έχει χρεοκοπήσει, λέει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

“Είμαστε απέναντι σε ένα δικαστικό σύστημα που έχει χρεοκοπήσει”, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αντιδρώντας στην άρνηση τουρκικού δικαστηρίου να εφαρμόσει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας για τον βουλευτή του κόμματος Ένις Μπερμπέρογλου ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και έχασε το αξίωμά του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ Ένις Μπερμπέρογλου είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2017 σε 25 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της κατασκοπείας για την υπόθεση δημοσίευσης εγγράφων και πλάνων σχετικά με με φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν υλικό στη Συρία. Τη βουλευτική του ιδιότητα την έχασε τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2020 το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάστηκε το ‘δικαίωμα εκλογής και συμμετοχής του σε πολιτικές δραστηριότητες”, καθώς και το “δικαίωμα στην ελευθερία και ατομική ασφάλειά του”, απόφαση ωστόσο η οποία δεν αναγνωρίστηκε από το 14ο ποινικό δικαστήριο Κωνσταντινούπολης.

“Όλα περνούσαν από το μυαλό μου, αλλά ότι το δικαστικό σύστημα θα βρισκόταν σε τέτοιο αδιέξοδο δεν μου περνούσε από το μυαλό”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτστνάρογλου σε ομιλία του στα στελέχη του κόμματός του. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι τα βασικά πέντε προβλήματα είναι η δημοκρατία, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η εκπαίδευση, η κοινωνική ειρήνη και πως σύμφωνα με τις έρευνες το 62,5% των νέων της Τουρκίας εάν είχαν τη δυνατότητα θα είχαν εγκατασταθεί στο εξωτερικό. Όπως είπε, στην ίδια έρευνα το 47,3% των νέων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ δήλωσε ότι θα είχε εγκατασταθεί στο εξωτερικό εάν είχε τη δυνατότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
21:40
Ζημιές στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα προκάλεσε η πυρκαγιά
21:34
8 τραυματίες σε μια ύποπτη «τρομοκρατική» επίθεση νεαρού άνδρα με μαχαίρι στην νότια Σουηδία
21:05
ΑΕΛ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2-0
20:27
Στα 323 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:06
"Καταρρέουμε. Βοηθήστε μας" φωνάζουν αιγοπροβατοτρόφοι
20:00
Φωτιά μαίνεται στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
19:43
Ελλάδα: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο στις μετακινήσεις
19:09
Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης
19:03
Σαράντα νέοι θάνατοι και 2702 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα
18:42
Γαλλία-κορονοϊός: Πιθανή χαλάρωση των περιορισμών από τα μέσα Απριλίου
18:06
«Ελαφρώς βελτιωμένη» η υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά με πόνους
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand