Το όνομα του Μάριου Τόκα και επίσημα σε πινακίδα στην είσοδο του Κηποθεάτρου Λεμεσού

Στη θέση της βρίσκεται από χθες βράδυ, στην είσοδο του Δημοτικού Κηποθεάτρου της Λεμεσού, η πινακίδα με την νέα ονομασία «Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας», στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για μετονομασία του χώρου, προς τιμή του Λεμεσιανού μουσικοσυνθέτη.Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε για την τοποθέτηση της πινακίδας, στην παρουσία και μελών της οικογένειας του Μάριου Τόκα, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως πλέον την είσοδο του δημοτικού κηποθεάτρου κοσμεί « μια υπέροχη πινακίδα με τα χειρόγραφα λόγια του αείμνηστου συμπολίτη μας, που αναφέρονται σε διαχρονικές αλήθειες και που θα διαβάζονται από τον κάθε επισκέπτη».

Συγκεκριμένα το χειρόγραφο του Μάριου Τόκα, που αποτυπώνεται στην πινακίδα, γράφει «Με τα τραγούδια μου προσπαθώ να φτιάχνω παρέες. Σε μια εποχή μοναξιάς, τα τραγούδια που γράφονται με συναίσθημα, αλήθεια και ψυχή, μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους τον ένα κοντά στον άλλο».

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως «είναι για αυτό το συναίσθημα, την αλήθεια και την ψυχή του έργου του Μάριου Τόκα, που τον αγάπησε όλη η Κύπρος και όλη η Ελλάδα, και που το δημοτικό μας συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στο Κηποθέατρο της πόλης μας το  όνομα του, ως μια ελάχιστη ένδειξη της παντοτινής εκτίμησης και ευγνωμοσύνης της πόλης που τον γέννησε».

«Από σήμερα, το όνομα του μεγάλου συμπολίτη μας μουσικοσυνθέτη, για τον οποίο όλοι οι Λεμεσιανοί νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια, θα το βλέπουμε μπροστά μας, όλοι εμείς, αλλά και οι μετέπειτα γενιές, κάθε φορά που θα ερχόμαστε στο θέατρο του κήπου της πόλης μας και θα θυμόμαστε τον μεγάλο μας συνθέτη», συμπλήρωσε.

Ο Μάριος Τόκας, συνέχισε, υπήρξε ένας μεγάλος άνδρας, ένας μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ένας μεγάλος οραματιστής, «πάνω όμως απ’ όλα παρέμεινε το σεμνό παιδί από τη Λεμεσό, με την μεγάλη καρδιά, με αληθινό και γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον συμπατριώτη του».

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τον  Όμιλο Inner Wheel Club of Limassol για την κάλυψη του κόστους της πινακίδας, καθώς και το Ίδρυμα Μάριος Τόκας, για τη διάθεση του χειρόγραφου που αποτυπώθηκε στην πινακίδα.

Τέλος, ο κ. Νικολάιδης ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων «πήρε μια πιο σεμνή και λιτή μορφή», ενώ ευχήθηκε ότι σύντομα οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, ώστε το κηποθέατρο να ξαναγεμίσει με κόσμο και όλοι να απολαύσουν συναυλίες με τη μουσική του Μάριου Τόκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Άρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας
11:22
Άλλη μια υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου
11:14
Αυξήθηκε η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης στην κοινότητα
11:10
Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από την ΠΑΣΥΚΙ την προσεχή Τετάρτη
11:00
Σύνοδος ΕΕ: επιτάχυνση της ανάκαμψης και μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ζητά το ΕΚ
10:45
Βελτίωση περιβαλλοντικών επιδόσεων για CYS μέσω πιστοποίησης με απαιτήσεις διεθνούς προτύπου
10:35
Στον Εισαγγελέα ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη
10:33
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τατάρ, συναντάται την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΟΗΕ
10:00
Βρετανία-covid: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό
10:00
Ολοένα και πιο ανθεκτικός ο κορονοιός.Τώρα και μετάλλαξη «Δέλτα συν»
09:39
Περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια ατόμων με κόβιτ,από τα εξιτήρια
09:21
Διπλασιασμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αναμένει ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης
09:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand