Α. Κυπριανού στο ΡΙΚ για κυπριακό - διαδοχή Κληρίδη

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το Κυπριακό τίθεται σε υποδεέστερη μοίρα, λόγω της αύξησης των περιφερειακών διενέξεων, οι οποίες προκαλούν αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έχει προειδοποιήσει πως το παρατεταμένο αδιέξοδο θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, περιλαμβανομένης της αναζήτησης από κάποιους, άλλων λύσεων πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, καθώς και για τη  συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ειδικά για την εμπλοκή της Τουρκίας στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στη Λιβύη, ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε ότι εκείνο που διαπιστώνεται στην πράξη είναι πως η Άγκυρα δεν βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, όπως διατείνονται κάποιοι.

Διαδοχή Κ. Κληρίδη
Για το ενδεχόμενο διορισμού του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο πρότερος πολιτικός βίος του κυρίου Νικολάου πόρρω απέχει από τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τους ανεξάρτητους θεσμούς. Ανέφερε, μάλιστα, πως εάν τελικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης διορίσει τον Ιωνά Νικολάου, αυτό θα συνιστά μέγα σκάνδαλο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι η πρόταση του κόμματος για δημοψηφίσματα, αφορά τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων και όχι το σύνολο του μεταρρυθμιστικού πλαισίου, με το οποίο συμφωνεί στο 90%.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:22

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.