Α. Κυπριανού στο ΡΙΚ για κυπριακό - διαδοχή Κληρίδη

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το Κυπριακό τίθεται σε υποδεέστερη μοίρα, λόγω της αύξησης των περιφερειακών διενέξεων, οι οποίες προκαλούν αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έχει προειδοποιήσει πως το παρατεταμένο αδιέξοδο θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, περιλαμβανομένης της αναζήτησης από κάποιους, άλλων λύσεων πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, καθώς και για τη  συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ειδικά για την εμπλοκή της Τουρκίας στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στη Λιβύη, ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε ότι εκείνο που διαπιστώνεται στην πράξη είναι πως η Άγκυρα δεν βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, όπως διατείνονται κάποιοι.

Διαδοχή Κ. Κληρίδη
Για το ενδεχόμενο διορισμού του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο πρότερος πολιτικός βίος του κυρίου Νικολάου πόρρω απέχει από τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τους ανεξάρτητους θεσμούς. Ανέφερε, μάλιστα, πως εάν τελικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης διορίσει τον Ιωνά Νικολάου, αυτό θα συνιστά μέγα σκάνδαλο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι η πρόταση του κόμματος για δημοψηφίσματα, αφορά τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων και όχι το σύνολο του μεταρρυθμιστικού πλαισίου, με το οποίο συμφωνεί στο 90%.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:22

Τελευταιες Ειδησεις

01 Ιουλίου
Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
21:46
Αισιόδοξος ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβλημάτων που προκαλούν η πανδημία και η ρωσική εισβολή, δήλωσε ο ΠτΔ
21:32
ΠτΔ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό, δεν χρειάζεται ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου
20:55
H Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει και να συλλάβει φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία
20:53
Παραβίαση των κανονισμών τοπικού δήμου του Λονδίνου η έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους, αποφάνθηκε έρευνα
20:21
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα έθνος που αναγεννήθηκε από τις στάκτες του και παντού είναι έτοιμη να διεκδικήσει νίκες
19:55
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών στη Βρετανία ο Κρις Πίντσερ
19:30
Η κρίση με τις ακυρώσεις πτήσεων αεροπορικών εταιριών επηρέασε σήμερα και την Κύπρο
18:39
Ο Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν γίνεται αποδεκτή
18:13
ΑΚΕΛ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν αμέσως την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις
17:58
Τη θέση για διχοτόμηση και συνεργασία δύο κρατών ανέλυσε ο Τατάρ στη συνάντηση με τον Μίροσλαβ Γέτζια
17:47
Διάβημα προς το Ρώσο πρέσβη για την απέλαση οχτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία επέδωσε το Ελληνικό ΥΠΕΞ
17:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand