Υπουργός Παιδείας: Θα πρασινίσουμε τις γειτονιές μας

Για ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πρασινίζω τα σχολεία, πρασινίζω την γειτονιά μου», ενημέρωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, σε συνέχιση προηγούμενης συνεδρίας των δύο Επιτροπών.

Ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν ήταν παρών στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, ανέφερε ότι ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη με επίκεντρο την εκπαίδευση αναπτύσσεται και υλοποιείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πρασινίζω τα σχολεία, πρασινίζω τη γειτονιά μου» είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ καινοτόμο πρόγραμμα. «Θα πρασινίσουμε τα σχολεία, τις γειτονιές, τις κοινότητες μας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές προσθέτοντας ότι θα είναι κάτι το οποίο θα εντυπωσιάζει.

Ειδική αναφορά έκανε στην καταστροφή δασών στον Αμαζόνιο από τις πυρκαγιές σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι «να φυτέψουμε, να πρασινίσουμε την χώρα μας, να βοηθήσουμε τον πλανήτη».

Ενημέρωσε τους βουλευτές και για επιπρόσθετο πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Ποιο `π` υιοθετείς το πλαστικό ή τον πλανήτη;», στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν σε μαθητές και μαθήτριες 110.000 πακέτα που θα περιλαμβάνουν τσαντούλα μικρό οικολογικό παγούρι και καλαμάκι από μπαμπού.

Για τα περιβαλλοντικά κέντρα είπε ότι θα εγκαινιαστούν πολύ σύντομα δύο κέντρα στο Κοιλάνι και την Παναγιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Επιτροπή τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έχουν φιλοξενήσει πέραν των 60.000 μαθητών και 100 προγραμμάτων. Λειτουργούν προγράμματα τα οποία επιχορηγούνται από την ΕΕ με αξιοποίηση περίπου €5 εκατ., ενώ υπάρχει νέο αίτημα για την επιχορήγηση άλλων δύο μεγάλων έργων αξίας περίπου €4 εκατ.

«Προσπαθούμε να αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ακόμη ότι όταν γίνονται επεκτάσεις στα υφιστάμενα σχολεία γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες ενεργειακής απόδοσης ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχουν αναγερθεί δύο νέα σχολεία μηδενικής ενεργειακής απόδοσης στην Μέσα Γειτονιά και την Παλλώδια.

Αναφερόμενος σε προσπάθεια του Υπουργείου να προκύψει συνεργασία με την ΑΗΚ για ενέργεια από φωτοβολταϊκά, είπε ότι αυτή βρίσκεται στην τελική φάση, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την ΑΗΚ και αναμένεται απάντηση σύντομα από την Νομική Υπηρεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός δεν θα μειωθεί για αρκετό διάστημα ακόμη στην ευρωζώνη
12:50
Η Αίγυπτος σχεδιάζει να παράγει «ψωμί πατάτας» για εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνου σιταριού
12:30
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν με προοπτική συνάντησης των δύο απόψε
12:21
G7: Οι αποφάσεις της συνόδου στο Έλμαου – Νέα διεθνής τάξη και μέτρα κατά της Ρωσίας
11:57
Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος Πινγκ πονγκ, στο ομαδικό αντρών στους Μεσογειακούς
11:41
Οι έδρες των ομάδων του Πρωταθλήματος Σύτα
11:36
Η Γαλλία στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
11:35
Οδεύει προς Τουρκία ο Σαμπάλα, ψάχνει και για αριστερό μπακ το ΑΠΟΕΛ
11:23
Με επιστολές ενημερώθηκαν οι κάτοχοι υποστατικών της Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα για το ολικό λίφτινγκ στις προσόψεις
11:00
Κρίσιμες ώρες για τον καταδρομέα ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες σε άσκηση (Βίντεο)
10:48
Moody’s: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος – Δεν πλήρωσε τόκους δύο κρατικών ομολόγων
10:25
Πέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας του Brexit
10:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand