Συντονισμός ενεργειών για άρση τουρκικής προκλητικότητας

Συνεχίζονται οι συντονισμένες προσπάθειες Λευκωσίας και Αθήνας, σε διπλωματικό επίπεδο, για τερματισμό των προκλητικών και παράνομων ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την αποστολή σκαφών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για έναρξη γεωτρήσεων.

Πρωτοφανή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Σημείωσε ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας θέτει σε κίνδυνο την κοινή προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και υπονομεύει την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια των κρατών της περιοχής.
Ο κύριος Αγγελίδης επεσήμανε ότι, περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη φορά, επιβάλλεται συνεργασία και ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, μετριοπάθεια και πραγματισμός, προσθέτοντας ότι απαιτείται από όλους να βάλουν την Κύπρο πάνω από τις όποιες διαφωνίες.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τις ενέργειες σε διάφορα μέτωπα, ώστε να υπάρξει τερματισμός της κατάφωρης παραβίασης της ΑΟΖ της Κύπρου από την Τουρκία. Σίγουρα, ανέφερε, δεν σταματούμε εδώ και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με διάφορες ενέργειες σε διάφορα μέτωπα, ώστε να πετύχουμε και το ουσιαστικό αποτέλεσμα, που είναι ο τερματισμός αυτής της παρανομίας.

Το θέμα των παράνομων τουρκικών ενεργειών, θα θέσει και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στη διάρκεια των επαφών του στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο κύριος Συλλούρης, ο οποίος θα βρίσκεται στην Μπρατισλάβα με πρόσκληση του Σλοβάκου ομολόγου του, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας.
Θα παρευρεθεί επίσης σε συνεδρία της Ολομέλειας του σλοβακικού Κοινοβουλίου.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Σε 64 σημεία μπορείτε να εξεταστείτε αύριο, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
17:45
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης
16:53
«Ντροπιαστική» εικόνα αποκόμισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος από δεξαμενές χοιρολυμάτων στην Κάτω Μονή
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand