Ιταλία: Ο 15χρονος Σιμόνε,το νέο σύμβολο τόλμης στη χώρα

Ο 15χρονος Σιμόνε είναι από χθες η εικόνα της Ιταλίας που ανθίσταται στον παροξυσμό του φυλετικού μίσους, που ξεδιπλώθηκε ανενδοίαστα στα επεισόδια με πρωταγωνιστές κατοίκους και ακροδεξιές ομάδες, που κατέληξαν στην απομάκρυνση περίπου 70 Ρομά από κοινοτική φιλοξενίας στο προάστιο Τόρε Μάουρα της Ρώμης.

Ο Σιμόνε πήρε τον λόγο θαρρετά μπροστά στα αλαλάζοντα μέλη των ακροδεξιών της Casa Pound και της Forza Nuova και των ηλεκτρισμένων από τις μισαλλόδοξες διακηρύξεις τους κατοίκων του Τόρε Μάουρα, στη διάρκεια των διαπληκτισμών και των εκτρόπων, που κατέληξαν σε βιαιοπραγίες εναντίον των Ρομά και το ποδοπάτημα των τροφίμων, που φιλέσπλαχνα προσπάθησαν να τους δώσουν κάποιοι πολίτες, φωνάζοντας «ψωμί στους σεισμόπληκτους, όχι στους Ρομά».

Όταν ο εκπρόσωπος της Casa Pound Μάρκο Αντονίνι εκστόμισε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, από το σημείο των επεισοδίων, πως «εδώ συμφωνούμε όλοι», ο 15χρονος τον διέκοψε, λέγοντας: «περίμενε, εγώ είμαι από το Τόρε Μάουρα και δε συμφωνώ, μπορώ να το δηλώσω;».

Όταν ο έκπληκτος Αντονίνι τον κοιτάζει, λέγοντας «και βέβαια μπορείς να το πεις, εμείς δεχόμαστε την αντιπαράθεση», ο Σιμόνε αδιαφορεί για το βλοσυρό του βλέμμα και του αντιτείνει τολμηρά: «κατ' εμέ, αυτό που κάνετε είναι να χειραγωγείτε τους ανθρώπους στο Τόρε Μάουρε, τη δική μου γειτονιά, μετατοπίζοντας αυτήν τη χειραγωγημένη οργή προς το δικό σας συμφέρον. Κατ' εμέ αυτό που κάνετε είναι εξίσου παράνομο».

Ο ακροδεξιός εκπρόσωπος τον ρώτησε: «εσύ είσαι ευχαριστημένος που μετέφεραν εδώ 60 Ρομά;», αλλά ο Σιμόνε δεν τρομοκρατήθηκε: «εμένα 60 άνθρωποι δεν μου αλλάζουν τη ζωή. Το πρόβλημα εμένα δεν είναι ποιος μου κλέβει το σπίτι, αλλά το ότι μου κλέβουνε το σπίτι. Όταν το κάνει ένας Ρομά, όλοι στρεφόμαστε εναντίον του, αλλά όταν το κάνει ένας Ιταλός το βουλώνουμε και αποσιωπούμε ότι ήταν Ιταλός. Έτσι, πάνω σ' αυτό το πράγμα όλοι στρεφόμαστε κατά των μειονοτήτων, αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα», ήταν η αποστομωτική απάντηση του 15χρονου Σιμόνε. Στην προβοκατόρικη ερώτηση του Αντονίνι «εάν του μοιάζουνε μειονότητα οι Ρομά», ο Σιμόνε αποκρίθηκε: «εάν εμείς είμαστε 60 εκατ., τότε ναι είναι μειονότητα. Κατ' εμέ, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ρομά, ούτε οι Αφρικανοί, ούτε κανένας άλλος άνθρωπος».

Άλλος ένας κάτοικος παρενέβη και απευθυνόμενος στον Σιμόνε υποστήριξε πως κάποτε στο Τόρε Μάουρα δεν ήσαν όλα έτσι, οι κάτοικοι άφηναν το κλειδί στην πόρτα, αλλά σήμερα δεν τολμούν να βγουν κάποιες ώρες από το σπίτι, γιατί δεν είναι ορατή καμία υπηρεσία του δήμου της Ρώμης. «Ε, λοιπόν γι' αυτό ευθύνονται οι Ρομά;», αντέτεινε θαρρετά ο Σιμόνε, χωρίς να λάβει απάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.