Υπ.Μεταφορών:Δημιουργία συνθηκών για να μειωθούν οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων

Αποφάσεις που στοχεύουν στην αύξηση του ανταγωνισμού μέσα από την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με απώτερο στόχο τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, «χτίζοντας» πάνω σε διμερείς συμφωνίες που έχει συνάψει ή θα συνάψει η Κύπρος με άλλες χώρες, αλλά και πάνω στο νέο branding της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού, που ετοιμάζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, λήφθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, της Hermes Airports, του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών και του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός, ανταλλάγησαν απόψεις για την αύξηση της συνδεσιμότητας και την ενδεχόμενη μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων.

«Τα ναύλα κρίνονται από το κοινό ως ψηλά. Αυτό δεν ισχύει πάντοτε, είναι εποχιακή η διακύμανση των τιμών. Δεν μπορούμε να επέμβουμε και να τα καθορίσουμε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες που να κάνουμε τις ίδιες τις εταιρείες να ρίξουν τα ναύλα», δήλωσε η Βασιλική Αναστασιάδου, μετά το πέρας της σύσκεψης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, όπως ανέφερε, «να δραστηριοποιηθεί ο καθένας στον τομέα του αλλά και να επαυξήσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία, έτσι ώστε να χτίσουμε πάνω σε διμερείς συμφωνίες που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον μεταξύ Κύπρου και άλλων χωρών και να πείσουμε χώρες να πετάξουν προς την Κύπρο, συνδέοντας αυτή την προσπάθεια και με τα πλάνα του Υφυπουργείου για δημιουργία ενός branding για το τουριστικό μας προϊόν και για ένα σχέδιο επιχειρηματικότητας», ανέφερε η Υπουργός.

Σημείωσε ακόμα ότι η συνεργασία με την Hermes Airports θα συνεχιστεί και θα επαυξηθεί.

Πρόσθεσε επίσης πως τα σχέδια κινήτρων που ήδη υπάρχουν, αποδίδουν, και ότι θα συνεχιστούν κι ενδεχομένως να ενισχυθούν.

Η Υπουργός είπε ότι ήδη 70 εταιρείες πετούν από την Κύπρο προς 40 χώρες σε 120 προορισμούς, ενώ ανέφερε πως θα προστεθούν νέα δρομολόγια, προς νέους προορισμούς και ειδικότερα από την Πάφο προς τον Λίβανο, προς τη Μύκονο και προς το Βερολίνο.

Η κ. Αναστασιάδου είπε πως το κοινό θα πρέπει να στραφεί και προς τις εταιρείες χαμηλού κόστους, που ίσως να μην είναι τόσο γνωστές, ωστόσο είναι ασφαλείς, με βάση διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.

Κληθείσα να επιβεβαιώσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι αεροπορική εταιρεία αραβικών συμφερόντων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δρομολόγιο Λάρνακα – Αθήνα, η Υπουργός σημείωσε πως η Κύπρος πρόσφατα υπέγραψε διμερή συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και ότι στα πλαίσια αυτά κλήθηκε αεροπορική εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης δρομολογίων προς τη Λάρνακα, και από εκεί και σε άλλους προορισμούς, όπως η Αθήνα, ώστε να καταστεί αυτή η διαδρομή «πιο ελκυστική» σε ό,τι αφορά τα ναύλα.

«Περιθώρια για την Ελλάδα υπάρχουν ακόμα και θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε η Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα, και πρόσθεσε πως παρόμοιες προσπάθειες, όπως αυτή που έγινε με τη Σαουδική Αραβία, θα γίνουν και προς άλλες κατευθύνσεις.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Υφυπουργός Τουρισμού προέβη σε ενημέρωση για την επιχειρηματική στόχευση του Υπουργείου σχετικά με τον τουρισμό την επόμενη δεκαετία και παρουσίασε τις αγορές από τις οποίες ευελπιστεί στο μέλλον η Κύπρος να έχει εισερχόμενο τουρισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με τις οποίες η Κύπρος συνάπτει τα τελευταία χρόνια διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. «Για εμάς είναι ένα κομβικό σημείο του τουρισμού μας, η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θέλουμε να επενδύσουμε πάνω σε αυτό», είπε.

«Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε συντονισμένα να αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα προς την Κύπρο. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι αυξάνεται και ο ανταγωνισμός και είναι κάτι το οποίο θα ρίξει και τις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων όχι μόνο προς την Κύπρο, αλλά και από την Κύπρο», εξήγησε.

Σε σχέση με τα ναύλα προς την Ελλάδα, ο Υφυπουργός είπε ότι οι τιμές είναι αυξημένες σε περιόδους για τις οποίες η ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων είναι μεγάλη, ενώ σημείωσε πως 70 αεροπορικές εταιρείες πετούν από και προς την Κύπρο και, ως εκ τούτου, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το κοινό της Κύπρου να ταξιδέψει στο εξωτερικό, είναι πάρα πολλές.

Είπε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν πτήσεις από και προς το Βερολίνο, κάτι το οποίο σημείωσε ως σημαντικό μετά και από την απώλεια θέσεων λόγω της πτώχευσης της Germania και παλαιότερα της Cobalt και της Air Berlin. Φαίνεται, είπε, ότι «ευδοκίμησαν οι προσπάθειες όλων μας ώστε να αναπληρωθεί λίγο αυτό το κενό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις θα βοηθήσουν αρκετά ούτως να καλυφθεί λίγο το χαμένο έδαφος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουλίου
Νέα διαδικτυακή απάτη - Έχασε σχεδόν 50.000 43χρονος
08:29
Ελλάδα:Θετικός στον κορονοϊό ο Α.Γεωργιάδης
08:23
Μιχάλης Χατζηπαντέλας: Εκτός συζήτησης είναι στο παρόν στάδιο ένα νέο λοκντάουν
07:56
Κλεάνθης Νικολαΐδης: Το Σαββατοκυρίακο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου.
07:53
Πέρασε στην πρώτη θέση ο Κοντίδης
07:35
Στο ΓΝ Πάφου δύο νεαροί μετά από τραυματισμό σε τροχαίο
07:28
Τρεις νέες υποθέσεις πλαστοπροσωπίας διερευνά το ΤΑΕ Πάφου
06:57
Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία
06:55
Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συναντάται στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
06:51
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 66 ασθενείς με την COVID-19
06:36
Αυστραλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια, όπου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού μειώθηκαν σε δέκα
06:30
Κοινή δήλωση των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Βαρώσι, επιδιώκει η κυβέρνηση
05:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand