Οι πιο σημαντικές στιγμές της ολομέλειας του Aπριλίου

Νέα μέτρα για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ενέκρινε το ΕΚ κατά την τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε ψηφοφορία την Τρίτη, το ΕΚ ενέκρινε νέα ελάχιστα δικαιώματα για τους εργαζόμενους κατά παραγγελία, βάσει δελτίου ή σε δουλειές πλατφόρμας (π.χ. Uber ή Deliveroo).

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επιδοκίμασε την απόφαση για την παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σε συζήτηση στις 16 Απριλίου. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την βρετανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά τον χρόνο της παράτασης.

Το ΕΚ θέλει να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας, του διαστήματος και των προγραμμάτων της Ψηφιακής Ευρώπης κατά τα επόμενα χρόνια. Το ΕΚ έθεσε σε ψηφοφορία τα επίπεδα χρηματοδότησης, το εύρος και τις προτεραιότητες των προγραμμάτων αυτών για την περίοδο 2021-2027.

Την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής με νέο μόνιμο σώμα 10.000 φυλάκων έως το 2027 ενέκριναν οι ευρωβουλευτές στις 17 Απριλίου, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή πρόκειται έως το 2027 να αποκτήσει 10.000 συνοριοφύλακες.

Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε, επίσης, νέα μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022.

Στις 16 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Βάσει των κανόνων, όσοι αποκαλύπτουν πληροφορίες για παράνομες ή επιβλαβείς δραστηριότητες στο πλαίσιο της εργασίας τους θα προστατεύονται καλύτερα.

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

60 λεπτά: τόση ώρα θα διαθέτουν οι διαδικτυακές εταιρείες για να αφαιρέσουν ψηφιακό τρομοκρατικό υλικό μετά την λήψη σχετικής εντολής από τις αρχές, βάσει των νέων κανόνων που εγκρίθηκαν από τους ευρωβουλευτές αυτή την εβδομάδα. Το Κοινοβούλιο ψήφισε, επίσης, υπέρ της εξασφάλισης αυστηρότερων ελέγχων σχετικά με την πώληση χημικών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αυτοσχέδιων εκρηκτικών.

«Αντιμετωπίστε τις αιτίες της δυσαρέσκειας του κόσμου αντί να πολεμάτε τον λαϊκισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Κρισιάνις Κάρινς, σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, στις 17 Απριλίου.

Στις 17 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των καταναλωτών οπουδήποτε κατοικούν, ταξιδεύουν ή αγοράζουν προϊόντα στην ΕΕ.

Προστασία των καταναλωτών

Απευθυνόμενη στην περιβαλλοντική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 16 Απριλίου, η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ ζήτησε σημαντικές και μόνιμες αλλαγές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:06

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην ΕΕ, λέει ο Πρόεδρος
12:31
Σήμερα η νέα αναθεώρηση της πράσινης και πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας των Βρετανών
12:28
Από την 1η Ιουλίου 2021 γίνεται αποδεκτό το ψηφιακό πιστοποιητικό για ταξίδια προς την Κύπρο
12:08
Πρώτη ενημερωτική συνάντηση νέου Υπουργού Υγείας με Κωνσταντίνο Ιωάννου
11:46
Άρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας
11:22
Άλλη μια υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου
11:14
Αυξήθηκε η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης στην κοινότητα
11:10
Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση ο Γιώργος Λιλλήκας
11:00
Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από την ΠΑΣΥΚΙ την προσεχή Τετάρτη
11:00
Σύνοδος ΕΕ: επιτάχυνση της ανάκαμψης και μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ζητά το ΕΚ
10:45
Βελτίωση περιβαλλοντικών επιδόσεων για CYS μέσω πιστοποίησης με απαιτήσεις διεθνούς προτύπου
10:35
Στον Εισαγγελέα ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη
10:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand