Νέα αντιπαράθεση Προεδρικού - ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ.

Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Προδρόμου αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, συστηματικά προσπαθεί για διαπραγματεύσεις στη βάση και των έξι παραμέτρων του Πλαισίου Γκουτέρες, προκειμένου να υπάρξει έδαφος για συνολική λύση.
Επισημαίνει ότι στην προσπάθεια αυτή, η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζει τη συστηματική μεθόδευση της τουρκικής πλευράς, τόσο από την Άγκυρα όσο και από τα κατεχόμενα.
Την προσέγγιση του ΑΚΕΛ, αναφέρει ο κύριος Προδρόμου, να επικρίνει σχεδόν καθημερινώς τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να του επιρρίπτει ευθύνες, αφήνοντας σκιές για τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, μπορεί να την αξιολογήσει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής και να την κρίνουν οι πολίτες. Διερωτάται, ακόμη, εάν το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι συμβάλλει στη λύση του Κυπριακού, ενοχοποιώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αντιστρατεύεται τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και ότι με τον τρόπο που χειρίζεται το Κυπριακό, διευκολύνει την Τουρκία να προωθεί την πολιτική της.
Είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να εξουδετερώσει το Πλαίσιο Γκουτέρες, εξουδετερώνει και την ξεκάθαρη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για κατάργηση αμέσως της Συνθήκης Εγγυήσεως και των επεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και για ταχεία αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
Ο κύριος Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί κάθε ιδέα που καταθέτει ο Πρόεδρος είναι εκτός του Πλαισίου Γκουτέρες και γιατί επανανοίγει το θέμα των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων με την πρόταση για αποκέντρωση εξουσιών ή γιατί τώρα θυμήθηκε το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Σε 64 σημεία μπορείτε να εξεταστείτε αύριο, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
17:45
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης
16:53
«Ντροπιαστική» εικόνα αποκόμισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος από δεξαμενές χοιρολυμάτων στην Κάτω Μονή
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand