Ενοχλημένος ο ΠτΔ από τις δηλώσεις ΑΚΕΛ

Ενοχλημένος αναφορικά με τις δηλώσεις που γίνονται από πλευράς ΑΚΕΛ τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο 15ο Ετήσιο Forecasting Event που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.

Θέλω να επιτύχω την ενότητα, αλλά, δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για αυτόν τον τόπο είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας με δηλώσεις του εν τη ουσία παραδέχθηκε αλλαγή της δημογραφίας στα κατεχόμενα και ερωτηθείς πώς αισθάνεται ο ίδιος για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του, ο Πρόεδρος είπε ότι «νιώθω έντονα για όσους, προκειμένου να προσελκύσουν κάποιους δανεικούς ψήφους κατά τις Ευρωεκλογές, αντί να υιοθετούν τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς προσπαθούν με κάθε τρόπο πώς να προβάλουν τα αδικαιολόγητα που παρουσιάζει η τουρκοκυπριακή ηγεσία.
Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός, και θα πρέπει να προβληματίσει. Είναι μια σειρά γεγονότων που, δυστυχώς, υποχρεώνουν να γίνονται πολλές φορές και σκληρές δηλώσεις. Θέλω να αποφεύγω την όξυνση, θέλω να αποφύγω τις συγκρούσεις, θέλω να επιτύχω την ενότητα, αλλά, δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για αυτόν τον τόπο. Μου είναι αδιανόητο να ακούω να γίνεται κριτική για σωρεία πραγμάτων. Δεν θέλω απόψε να επεκταθώ, αλλά θα μου δοθεί η ευκαιρία για να δούμε πόσο ωφέλιμοι γινόμαστε προς αυτό που επιδιώκουμε. Είναι κανείς που συμφωνεί; Μου λένε ότι προσπαθώ να ακυρώσω το πλαίσιο Γκουτέρες; Τι έχουν αν απαντήσουν για αυτή τη δημογραφική αλλοίωση που παρατηρείται και την αξίωση της Τουρκίας για ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων;».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Σε 64 σημεία μπορείτε να εξεταστείτε αύριο, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
17:45
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης
16:53
«Ντροπιαστική» εικόνα αποκόμισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος από δεξαμενές χοιρολυμάτων στην Κάτω Μονή
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand