ΚΕ: Ο Πρόεδρος δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τα ΗΕ

Η Λευκωσία δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά έχει διαφορετική ανάγνωση όσων διαδραματίστηκαν στο κρίσιμο δείπνο στο Κραν Μοντάνα, ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, έκανε λόγο για σύγκρουση μεγατόνων του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ίδιο τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και όχι απλά με αξιωματούχους του. Ο κύριος Κυπριανού έθεσε το ερώτημα, εάν δεν υπήρχε επαρκές έδαφος για ουσιαστικό διάλογο και θετικό αποτέλεσμα, γιατί τότε η κυβέρνηση αποδέχθηκε την πραγματοποίηση της διάσκεψης.
Δήλωσε εξάλλου ότι σε κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεδέχθη να τεθούν γεφυρωτικές προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ακολούθως πρόταξε πως ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας. Δεν ήταν λοιπόν, υποστήριξε, θέμα αυτού που συντόνιζε το διάλογο.
Ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε έντονη ανησυχία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να επικεντρώνεται πώς θα διατηρηθεί ανοικτή η προοπτική του διαλόγου, αναλώνεται πώς θα περισωθεί το κύρος του Προέδρου Αναστασιάδη.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης απέρριψε και τις επικρίσεις ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες με την αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας στις δηλώσεις Αϊντα.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του δείπνου, για να γνωρίζει ο λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τα πραγματικά γεγονότα.
Τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε μεταβεί στην Ελβετία με προοπτική να επιλυθεί το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι από το 1976, για πρώτη φορά έχει αναδειχθεί το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Συνεπώς, πρόσθεσε ο κύριος Χριστοδουλίδης, θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι η τουρκική αδιαλλαξία ήταν ο λόγος που η Διάσκεψη δεν κατέληξε σε επιτυχία.
Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ο μόνος που είχε υποβάλει πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις επί όλων των κεφαλαίων, κάτι -ανέφερε- που και δημόσια ο Αντρος Κυπριανού ήταν ο μόνος που είχε αναγνωρίσει.

Γράφει:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:55

Τελευταιες Ειδησεις

31 Ιουλίου
Κώστας Καδής:Σε κατάσταση επιφυλακής αναφορικά με τον κίνδυνο έκρηξης πυρκαγιών
11:22
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις χρεώσεις των τεστ ταχείας ανίχνευσης
11:16
Συνθήκες καύσωνα και σήμερα με έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα
10:22
Γερμανία: Κατά 2.400 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού
10:20
Χαράλαμπος Χαριλάου: Οι πλείστοι θάνατοι που καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο και έπειτα, αφορούσαν μη εμβολιασμένουςς
10:16
Παιδιατρική εταιρεία Κύπρου: Τονίζει την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω
10:12
Διαδηλώσεις και κατηγορίες σε βάρος της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ, ενόψει της συμπλήρωσης 6 μηνών από το πραξικόπημα
09:30
Covid-19: Στα 31.613.993 έφθασε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία
09:29
Άλλη μια υπόθεση πλαστοπροσωπίας στο αεροδρόμιο Πάφου, υπό κράτηση έξι πρόσωπα
09:21
Τμήμα Δασών:Σε επίπεδα κόκκινου συναγερμού.
08:40
Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ανήλικοι
08:05
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:Καταδικάζουμε την εισβολή των Αζέρων στην Αρμενία
08:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand