Το όραμα των αείμνηστων Άκη Κλεάνθους και Στας Παράσχος υλοποιείται στη Λέμπα

Σημαντικότατο έργο πολιτιστικής υποδομής χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής τη δημιουργία και λειτουργία του πολιτιστικού χωριού Λέμπας.

Το έργο, είπε ο κ. Καδής, ξεκινά την χρονιά που η Πάφος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και αυτό, εκτίμησε, είναι σημαδιακό.
Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι το έργο αυτό εκκρεμεί από την περίοδο του αείμνηστου Υπουργού Παιδείας Άκη Κλεάνθους, προσθέτοντας πως από τότε είχαν μπει τα θεμέλια για να ξεκινήσει αυτό το έργο που γίνεται-  όπως είπε-  πράξη από την δική του τη Κυβέρνηση.
Ο κ. Καδής είπε πως τα χρήματα έχουν μπει στους προϋπολογισμούς του Κράτους, έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και ξεκινά πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε, ένα έργο το οποίο θα αναδείξει και την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την πολιτιστική δημιουργία στην Πάφο αλλά και στην Κύπρο ευρύτερα.
Το συγκεκριμένο έργο συνέχισε οραματίστηκαν οι αείμνηστοι Άκης Κλεάνθους και Στας Παράσχος οπότε ανέφερε “τιμούμε  με την δημιουργία αυτής της πολιτιστικής υποδομής τους δύο σημαντικούς ανθρώπους του τόπου μας “.

1455471531171


Eξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου ανέφερε πως η χωροθέτηση του Κολεγίου Τέχνης και του χώρου διαμονής των φοιτητών και Καθηγητών με 1700 τετραγωνικά μέτρα νέων οικοδομών και κόστος 1.800.000 ευρώ θα καταστήσουν την Λέμπα πολιτιστικό πνεύμονα υπερτοπικής σημασίας.
 Πρόσθεσε  πως μετά το θάνατο του αείμνηστου Στας Παράσχου το κοινοτικό συμβούλιο Λέμπας έθεσε στις προτεραιότητες του τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και της προσφοράς της Σχολής στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια είπε όλα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της Σχολής τα οποία ήταν παραχωρημένα στον αείμνηστο Στας Παράσχο έγινε κατορθωτό να μεταβιβαστούν και να παραχωρηθούν στο κοινοτικό συμβούλιο Λέμπας.
Σημειώνεται πως οι νέες κτιριακές υποδομές 1700 τετραγωνικών μέτρων που θα δημιουργηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα περιλαμβάνουν κέντρο εικαστικής εκπαίδευσης για διεξαγωγή εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές.
Στο έργο θα περιλαμβάνεται επίσης και εργαστήριο κεραμικής για διδασκαλία της αγγειοπλαστικής αφού η κοινότητα Λέμπας κατά τον Μεσαίωνα αποτέλεσε το πρώτο κέντρο παραγωγής και εξαγωγής της εφυαλωμένης κεραμικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:12

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Kανένας θάνατος-117 νέα κρούσματα κορονοϊού
21:07
Κομισιόν:Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και ο ρόλος της ΕΕ χρήζει προσεκτικής ανάλυσης
18:24
Η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντιστρατεύτηκε τον νόμο, λέει ο ΥΠΕΣ, απάντηση και για το θέμα της Σύριας εγκυμονούσας
18:05
Eλλάδα-κορονοϊός: 3.040 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι
17:49
Aνάλυση: Γιατί η Γαλλία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον Ινδο-Ειρηνικό
17:36
Χιλή – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη χώρα – Πάνω από 6 Ρίχτερ η πρώτη μέτρηση
17:03
Τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε με Χριστοδουλίδη ο Δένδιας, σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη
16:50
Στα 91 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι δαπάνες του κράτους για την προσφυγική τoυ πολιτική
16:27
Δυσαρέσκεια Μόσχας προς Άγκυρα για τη μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία
16:07
Αναστολή τριών εκποιήσεων κύριας κατοικίας κατόπιν παρέμβασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου
15:49
Για 3η δόση στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παρέλθουν 4 εβδομάδες, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας
15:32
Ευρωπαϊκό «φρένο» στις συνομιλίες με ΗΠΑ για εμπόριο λόγω AUKUS
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand