Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %15 %564 %2019 %14:%Νοε

Aποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς για το 2019.

Ο  Διαγωνισμός έληξε στις 14 Οκτωβρίου 2019.

Στις 14 Νοεμβρίου 2019 συνήλθε η τετραμελής κριτική επιτροπή, η οποία, αφού αξιολόγησε όλα τα έργα, αποφάσισε να απονείμει  τα ακόλουθα βραβεία:

Πρώτο Βραβείο (€1000) στην ΄Ελενα Νικολάου για το  σκετς «Με τα λόγια χτίζω ανώγεια τζαι  κατώγεια».  Πληροί απόλυτα όλους τους  όρους του Διαγωνισμού, έχει ρέουσα γλώσσα, πολύ καλή ροή της υπόθεσης και ολοκληρωμένους χαρακτήρες.

Δεύτερο βραβείο (€750) στην Βέλια Βασιλείου Κύρκου για το σκετς  «Παρπατώ τζαι  καπαρτίζω» που αγγίζει ένα διαχρονικό θέμα της κοινωνίας μας.  Η συγγραφέας καταφέρνει να δώσει θετικά μηνύματα με ευχάριστο τρόπο.

Τρίτο βραβείο (€560)  στην  Mαρία Χριστοφίνα για το σκετς «Η γέννα τζι΄ η στραπή».  Ένα έργο με σωστή δομή, πολύ ωραίους χαρακτήρες και έξυπνες κωμικές ανατροπές.

Έπαινος απονέμεται στην Δέσπω Κόνιζου Λοϊζιά για το σκετς «Ο χουϊλής».  Πρωτότυπο θέμα, με καλή γραφή και καλοδουλεμένους χαρακτήρες.

Έπαινος απονέμεται και στον Λύσανδρο Λυσάνδρου  για το σκετς  «Αν έσιεις Γρουσήν… δκιάβαινε!».  Μια εύθυμη ιστορία με ενδιαφέρουσα πλοκή και καλή γραφή.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Την Κριτική  Επιτροπή αποτελούσαν:

Πρόεδρος: Ελένη Λουκά-Μιχαήλ –  Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ

Μέλη: Γιώργος Θεοδοσίου, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΄Ενωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου

           Ξένιος Ξενοφώντος, Εκπρόσωπος ΄Ενωσης Ηθοποιών Κύπρου

           Νάτια Χαραλάμπους, Ηθοποιός, Ραδιοσκηνοθέτις