Στατιστική ενημέρωση για τον «Ψηφιακό Ηρόδοτο»

Η διαδικτυακή πύλη του Αρχείου του ΡΙΚ με την ονομασία «Ψηφιακός Ηρόδοτος» www.digital-herodotus.eu έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο των κυπρίων χρηστών όσο και χρηστών από άλλες χώρες και έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της.

Η λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Αρχείου εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Ψηφιακός Ηρόδοτος 2» και του προγράμματος “Interreg Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν εύκολα να περιηγηθούν σε δεκάδες χιλιάδες οπτικοακουστικά και ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα που αφορούν τις δράσεις των εταίρων του Έργου και του Αρχείου γενικότερα. Η ανάρτηση νέου ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται συνεχώς.


Κατά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της ιστοσελίδας μας www.digital-herodotus.eu (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2019) οι επισκέπτες μας ανήλθαν στις 17,140. Οι επισκέπτες προέρχονται από σύνολο 49 χωρών, από τις οποίες στις πρώτες πέντε θέσεις βρίσκονται κατά σειρά επισκεψιμότητας οι: Κύπρος, Ελλάδα, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Από το σύνολο των επισκεπτών, το οποίο αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, διαπιστώνεται ότι ποσοστό 40% προκύπτει από νέους ανθρώπους κάτω των 44 χρονών, στοιχείο το οποίο καταγράφεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο.

Στα στατιστικά στοιχεία του πρώτου εξάμηνου εντοπίζεται ως το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό αρχείο το ντοκιμαντέρ «Αμμόχωστος» https://www.digital-herodotus.eu/archive/ και ως το δημοφιλέστερο ραδιοφωνικό αρχείο τα «Πολεμικά Ανακοινωθέντα» https://www.digital-herodotus.eu/archive/

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.