ΡΙΚ - Δόθηκαν βραβεία στα καλύτερα θεατρικά και σκετς

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019) στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» η τελετή απονομής των βραβείων των Διαγωνισμών «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2018», με χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς  2017», με χορηγό τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, που προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ.

Σύντομους χαιρετισμούς στη διάρκεια της τελετής απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΡΙΚ, Ανδρέας Φράγκος και η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων, Ελένη Λουκά Μιχαήλ. Και οι δύο, τόνισαν ότι η Δημόσια  Ραδιοτηλεόραση στηρίζει, ενθαρρύνει και προωθεί την πνευματική δημιουργία στον τόπο μας και εργάζεται για την εν γένει ενδυνάμωση του πολιτισμού.
Ο κύριος Φράγκος ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ για τη σύσταση Κέντρου Επιμόρφωσης Ραδιοτηλεοπτικών Επαγγελμάτων στο ΡΙΚ. Σκοπός του Κέντρου, όπως ανέφερε, θα είναι η μετάδοση της γνώσης των ανθρώπων του ΡΙΚ σε όσους ενδιαφέρονται να τύχουν επιμόρφωσης σε όλο το φάσμα των ραδιοτηλεοπτικών επαγγελμάτων.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2018 αποφάσισαν να απονείμουν δύο βραβεία και έναν έπαινο.
Το Α΄ Βραβείο (900 ευρώ) απονεμήθηκε στον Γιώργο Θεοδοσίου για το έργο «Με ποιο δικαίωμα» και το Β΄ Βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στον Δήμο Ανδρέου για το έργο «Bίοι παράλληλοι».  
Έπαινος απονεμήθηκε στην Παναγιώτα Δημοπούλου για το έργο «Ας παίξουμε».

2

Για τον «Διαγωνισμό Συγγραφής  Κυπριώτικου Σκετς 2018» η Κριτική  Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και έναν έπαινο.
Το Α΄ Βραβείο (€1000) απονεμήθηκε στη Γεωργία Ιορδάνου, για το σκετς «Παναΐρκα τζαι σεΐρκα», το Β΄ Βραβείο (€750) στη Σταυρούλα Λεωνίδου, για το σκετς  «Το γραφτό του καθενού» και το Γ΄ Βραβείο (€560) στη  Βέλια Βασιλείου Κύρκου, για το σκετς «Το ταίριν του καθενού». Έπαινος απονεμήθηκε στη Μάγδα Πρωτοπαπά για το σκετς  «Η ώρα η καλή».   

1

Τα βραβεία  απένειμαν ο Ανδρέας Φράγκος, Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ, η Ελένη Λουκά Μιχαήλ Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων, η Δέσπω Κόνιζου-Λοιζιά Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου και ο Κωνσταντίνος Διάκου εκπρόσωπος της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Μετά την τελετή της απονομής των βραβείων αναγνώστηκαν αποσπάσματα  από το Θεατρικό ΄Εργο που πήρε το Πρώτο βραβείο καθώς και από το Κυπριώτικο Σκετς που επίσης πήρε το Πρώτο Βραβείο.

3


Στη διάρκεια της εκδήλωσης το ΡΙΚ τίμησε τον ηθοποιό και ραδιοσκηνοθέτη Ξένιο Ξενοφώντος για την προσφορά του στις θεατρικές εκπομπές του ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.