Παρουσίαση προγραμμάτων ΡΙΚ - 65 χρόνια ραδιοφωνίας

Το βράδυ της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου 2018, το ΡΙΚ πραγματοποίησε στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ εκδήλωση εορτασμού για τα 65 χρόνια ραδιοφωνίας στην Κύπρο και παρουσίασης του  νέου τηλεοπτικού προγράμματος των  ΡΙΚ1 και ΡΙΚ2.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί, βουλευτές και άλλοι  κρατικοί αξιωματούχοι,  ο εκπρόσωπος της ΕΒU Giaccomo Mazzone και  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος.  Παρέστησαν επίσης διαφημιστές και διαφημιζόμενοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, φίλοι και συνεργάτες του ΡΙΚ.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης το ΡΙΚ  τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους, προσωπικότητες που υπήρξαν  πρωτεργάτες της δημόσιας ραδιοφωνίας.  Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στους Τάκη Θωμά, Ανδρέα Φαντίδη, Ήβη Μελεάγρου, Γιώργο Παφίτη,  Sevilay Direkoğlu και Şule Orfi. Ο κύριος Πετρίδης εξήρε επίσης την προσφορά τους σημειώνοντας ότι έθεσαν μαζί με άλλους τα θεμέλια της ραδιοφωνίας στην Κύπρο και πρόσφεραν ποιοτικά προγράμματα ενημέρωσης, λόγου, μουσικής και πολιτισμού στους ακροατές.

2

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο οποίος ευχαρίστησε τα ιστορικά στελέχη της Ραδιοφωνίας για την πολύτιμη τους συμβολή στην ιστορία του ραδιοφώνου και της Κύπρου εν γένει.
Tης τελετής ακολούθησε σύντομο μουσικό ταξίδι στην τζαζ με την Sarah Fenwick ως αφιέρωμα στην τελευταία εξέλιξη της δημόσιας ραδιοφωνίας, το ΡΙΚ Classic.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ  Μιχάλης Μαραθεύτης υπογράμμισε τα γερά θεμέλια που έθεσαν οι πρωτεργάτες του Ραδιοφώνου, τους οποίους και ευχαρίστησε, συνέδεσε το παρελθόν με το μέλλον παρουσιάζοντας τη νέα εικόνα για τα προγράμματα που διατηρούν στοιχεία από την ιστορία και την ταυτότητα του ΡΙΚ.

5


Το ΡΙΚ μέσα στη σεζόν που  διανύουμε, συνεχίζει και ενισχύει την προσπάθεια ανανέωσης με στόχο  να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια παρουσιάστηκε  το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα των  ΡΙΚ1 και ΡΙΚ2 καθώς και τα νέα «idents» των σταθμών.
Η ανανέωση άγγιξε φέτος ριζικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το οποίο  μεταδίδεται μέσα από ένα ολοκαινούργιο σκηνικό και γραφικά. Οι «ειδήσεις στις 8» μεταδίδονται ακριβώς στις 8 με τη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρινού.
Καινούργιο σκηνικό και για  τα δυνατά χαρτιά του ΡΙΚ1 στην ενημέρωση, δηλαδή την «Πρώτη Ενημέρωση» και  το «Από Μέρα σε Μέρα». Σκυτάλη παραλαμβάνει η ιστορική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος Ραδιοφώνου «Εμείς κι ο  Κόσμος μας» που γίνεται και τηλεοπτική. Στις ενημερωτικές εκπομπές πέρα από  το  «Τετ-Α-Τετ» που συνεχίζει  για 7η χρονιά, πρεμιέρα κάνει εντός Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη βράδυ, προστίθεται η νέα εκπομπή «ΕΥΘΕΩΣ» με τη Γωγώ Αλεξανδρινού με συζητήσεις των πρωταγωνιστών στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Αλλαγές και στα προγράμματα  ψυχαγωγίας του ΡΙΚ1, με ένα ζωντανό  πρωινό μαγκαζίνο με τίτλο «Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα». Το διαδέχεται η καινούργια ημίωρη εκπομπή με επίκεντρο την υγεία που τιτλοφορείται «ΕΥΖΗΝ». Τα απογεύματα στο ΡΙΚ1 συνεχίζουν γευστικά με τις «Χρυσές Συνταγές» ενώ το «Happy Hour» με τον Ανδρέα Γιόρτσιο αποτελεί την ευχάριστη παρέα τα δειλινά.
Τα «Καμώματα» είναι και φέτος  γεμάτα «Αρώματα» με τους ήρωες να ενισχύουν το γέλιο και τη διασκέδαση.  Το παιγνίδι που μπήκε πέρσι στην τηλεοπτική ζωή της Κύπρου, επέστρεψε δυναμικά και οι παίχτες του «Πιο Αδύναμου Κρίκου» διαγωνίζονται για να «ξεσκονίσουν» τις γνώσεις τους, να κερδίσουν έως και 5000 ευρώ την ημέρα αλλά και να διεκδικήσουν σημαντικά δώρα.
Τη δυναμική τους πορεία συνεχίζουν για 2η σεζόν, τα «Χάλκινα Χρόνια» με καινούργιους ήρωες και νέες δραματικές εξελίξεις ενώ το ντεμπούτο της κάνει η επίσης δραματική σειρά «Πεταλούδα» που εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1920 και θα προβάλλεται στο ΡΙΚ1 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 7.20μμ.
Κι επειδή η ζωή χρειάζεται και  χιούμορ, το ΡΙΚ1 θα προβάλλει μια  σύγχρονη κωμική sitcom με τίτλο «Άκου να δεις» κάθε Δευτέρα με Πέμπτη στις 10μμ.
«EU4U» είναι ο τίτλος μιας νέας πολιτικό-κοινωνικής εκπομπής για την Ευρώπη, με αφιερώματα, συζητήσεις, ρεπορτάζ και αποστολές, που αναδεικνύουν τον  πολυδιάστατο ρόλο της Ευρώπης και του Κοινοβουλίου της στη ζωή της Κύπρου.
«Φάκελοι Κύπρος» είναι ο  τίτλος μιας ακόμη νέας εκπομπής δημοσιογραφικής  έρευνας με τη δημοσιογράφο Ελίτα Μιχαηλίδου, η οποία θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 11.30μ.μ.
Καινούργια εκπομπή και το «Roadtrip»: μια on the road μουσική εκπομπή που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τους σύγχρονους δημιουργούς της κυπριακής μουσικής σκηνής και παράλληλα να μας ταξιδέψει στην Κύπρο, κάθε Σάββατο στις 18.45.
Με ατζέντα πολιτισμού συνεχίζει  και φέτος η εκπομπή “Art café” καθώς και η εκπομπή «Προσωπογραφίες», που συναντά προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι όμως και οι «Κύπριοι του Κόσμου», η εκπομπή που συμπορεύεται και συνοδοιπορεί με τους συμπατριώτες μας της Διασποράς και φωτίζει τις διακρίσεις τους, καθώς και το «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» που ασχολείται  με γεωπολιτικά θέματα. Συνεπές στον στόχο για ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, το ΡΙΚ δίνει συνέχεια με το «Σπίτι στη Φύση».

4


Πλούσιο θέαμα και αναβαθμισμένη  ενημέρωση θα προσφέρει το ΡΙΚ  στα αθλητικά του προγράμματα. Οι αθλητικές εκπομπές επιστρέφουν  κάθε Σάββατο και Κυριακή στο  ΡΙΚ1 στις 21.00. Το «Αθλητικό Σάββατο» και η «Αθλητική Κυριακή», δύο  τριαντάλεπτες εκπομπές, θα προβάλλουν την επικαιρότητα της εβδομάδας από όλο το φάσμα του αθλητισμού. Βεβαίως με ατάκες και σχόλια συνεχίζει και φέτος το “Γκολ και Θέαμα” με τον Ανδρέα Πογιατζή στο ΡΙΚ2, κάθε Δευτέρα στις 21.15.
Ξένες σειρές με αξιώσεις, παραγωγής 2017-18, έρχονται να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα  του ΡΙΚ1, σε πρώτη και αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση.
Σε αυτές συγκαταλέγονται οι  GENIUS:PICASSO (με τον Antonio Banderas), GENIUS: EINSTEN, ο νέος κύκλος επεισοδίων  POLDARK,  VICTORIA (πρώτος και δεύτερος  κύκλος επεισοδίων),  VANITY FAIR και HARLOTS (πρώτος και δεύτερος  κύκλος επεισοδίων).

1


Στο ΡΙΚ2 οι νέες αφίξεις σε κινούμενα  σχέδια σε συνδυασμό με τη «Χώρα  του Γιατί» και το «Πόπκορν», εμπλουτίζουν περαιτέρω την παιδική ζώνη. Θα προβάλλονται όμως και αγαπημένα κλασικά όπως «Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ».
Θα μεταδοθούν επίσης «Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από την National Geographic και Deutsche Welle, όπως τα THE STORY OF GOD/ΤΗΕ STORY OF US  με τον διάσημο ηθοποιό MORGAN FREEMAN.
Αξιόλογες ξένες σειρές της διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής όπως BORGEN, REIGN, ISABELLE θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα περαιτέρω.
Είναι όμως και οι σειρές που όλοι λατρέψαμε και επανέρχονται στη  ζώνη Golden Series όπως «Το πλοίο της αγάπης» αλλά και το νοσταλγικό  «Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι» που θα μας ταξιδεύει γλυκά στο χθες.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:07

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.