Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία στην παραγωγή τηλεοπτικής σειράς

Το ΡΙΚ προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για παραγωγή τηλεοπτικής σειράς σε σχέση με την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής σύγχρονης τηλεοπτικής σειράς 45 επεισοδίων(+/-5 επεισόδια), διάρκειας 30 λεπτών.

Η σειρά προγραμματίζεται να προβάλλεται 4 φορές την βδομάδα κατά την νέα τηλεοπτική περίοδο . Τα σενάρια της σειράς θα προμηθεύσει στoν επιτυχόντα προσφοροδότη το ΡΙΚ. Πρόκειται για σύγχρονη κωμική σειρά που εκτυλίσσεται στην παλιά Λευκωσία με επτά βασικούς συν ένα ηθοποιούς.

Ο εκτελεστικός σκηνοθέτης θα είναι Λειτουργός/Σκηνοθέτης εργαζόμενος του ΡΙΚ και θα έχει την απόλυτη ευθύνη της σειράς, της επιλογής της ομάδας των σεναριογράφων, των ηθοποιών, του μουσικοσυνθέτη και της υλοποίησης του σεναρίου.

Εκτιμώμενη αξία: €3000 πλέον ΦΠΑ ανά επεισόδιο.

Ο επιτυχών προσφοροδότης θα υπογράψει συμβόλαιο με το ΡΙΚ με το οποίο θα αναλαμβάνει την οργάνωση και παραγωγή της σειράς ως οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στο σημείο 1.

Ο επιτυχών προσφοροδότης θα πρέπει να παρουσιάσει πιστοποιητικό σύστασης εταιρείας.

Ο προσφοροδότης που θα επιλεγεί:

• Θα αναλάβει την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής της σειράς με δικό του προσωπικό και/ή συνεργάτες, δηλαδή προσωπικό του οποίου η απασχόληση είναι νόμιμη και του οποίου τις δαπάνες αναλαμβάνει να καταβάλει.
• Θα δώσει γραπτή δέσμευση για την πλήρη και έγκαιρη καταβολή όλων των νενομισμένων εισφορών στα Ταμεία του κράτους για το προσωπικό το οποίο θα εργοδοτήσει σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς τούτο θα παράσχει στο ΡΙΚ σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, όποτε ζητηθούν .
• Οφείλει να έχει όλες τις άδειες και ασφαλιστικές καλύψεις που προβλέπονται από τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους καθώς και ασφάλεια στους χώρους των γυρισμάτων.
• Θα πρέπει να παραδώσει στο ΡΙΚ μεταξύ άλλων μελέτη γραπτής εκτίμησης κινδύνου και σχέδιο ασφάλειας και υγείας πριν την έναρξη των εργασιών.

Το ΡΙΚ θα μπορεί να αναθέσει στον επιτυχόντα προσφοροδότη την παραγωγή επιπρόσθετων επεισοδίων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Όλα τα πνευματικά ή/και συγγενικά ή/και άλλα δικαιώματα που σχετίζονται με την ιδέα ή/και το περιεχόμενο της Σειράς ή/και το παραγόμενο προϊόν που καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με την παραγωγή ή/και αναπαραγωγή ή/και προβολή της Σειράς ανήκουν αποκλειστικά στο ΡΙΚ το οποίο αποκτά τη Σειρά απαλλαγμένη από κάθε δικαίωμα πνευματικό, συγγενικό ή άλλο. Συνεπώς το ΡΙΚ δεν θα επωμιστεί καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση για πνευματικά ή/και συγγενικά ή/και άλλα δικαιώματα για την επανάληψη ή/και εκμετάλλευση της Σειράς σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή/και πλατφόρμα που υπάρχει ή που θα υπάρξει, εν όλω ή εν μέρει, σε οποιαδήποτε γλώσσα, σε αποκλειστική και παγκόσμια βάση, για απεριόριστο αριθμό προβολών και στο διηνεκές, και επιτρέπεται η ενσωμάτωση και/ή η συμπερίληψη και/ή η ένταξη της Σειράς σε οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή για απεριόριστη χρονική διάρκεια χωρίς οποιοδήποτε γεωγραφικό ή άλλο περιορισμό και χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω καταβολή πνευματικών και/ή συγγενικών και/ή άλλων δικαιωμάτων και/ή οποιασδήποτε αμοιβής και/ή αποζημίωσης και/ή οποιωνδήποτε εξόδων είτε προς τον Παροχέα είτε προς οποιονδήποτε άλλο. Το ΡΙΚ δικαιούται να μεταδώσει τη Σειρά στο δορυφορικό πρόγραμμα και/ή στην ιστοσελίδα του και/ή να την πωλήσει σε και/ή να τη διαθέσει προς χρήση σε άλλα πρόσωπα ή/και εταιρείες ή/και κανάλια.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μαζί με την οικονομική προσφορά (τιμή ανά επεισόδιο πλέον ΦΠΑ) θα πρέπει να απευθύνεται προς τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ και να τοποθετηθεί σε κλειστό φάκελο στο κιβώτιο προσφορών που βρίσκεται στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΡΙΚ, Λεωφόρος ΡΙΚ ,2120 Λευκωσία, Κύπρος, με την ένδειξη «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία στην παραγωγή σύγχρονης τηλεοπτικής σειράς».

Μέσα στο φάκελο θα πρέπει να περιέχεται όλη η ζητούμενη πληροφόρηση όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας του αποστολέα. (Όνομα εταιρείας, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Υποβολή αιτήσεων θα γίνεται δεκτή μέχρι τις 8/8/2018 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν και θα είναι ελλιπείς ή θα υποβληθούν ή ληφθούν μετά την καθορισμένη ημέρα και ώρα δεν θα ληφθούν υπόψη.

Το κόστος της χαρτοσήμανσης θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22 862416 Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-15.00, Γραμματεία Τηλεόρασης και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected].

Προδιαγραφές

1. Γίνονται αποδεκτές δηλώσεις ενδιαφέροντος από προσφοροδότες που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα επεισόδια πρέπει να έχουν προβληθεί από τηλεοπτικό σταθμό παγκύπριας εμβέλειας για διάστημα μιας τουλάχιστον τηλεοπτικής περιόδου κατά τα τελευταία 5 χρόνια και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά.

2. Οι προσφοροδότες πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία υποστήριξης (δείγματα επεισοδίων ) των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών παραγωγών και άλλων δραστηριοτήτων τους όπως και βιογραφικό του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που θα εργαστούν στη συγκεκριμένη παραγωγή (εμπειρία τουλάχιστον δύο χρόνων σε κάθε ειδικότητα που απαιτείται πιο κάτω είναι απαραίτητη).
3. Η τηλεοπτική παραγωγή θα πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους και σπίτια με τα κατάλληλα σκηνικά σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εκτελεστικού Σκηνοθέτη και τις ανάγκες του σεναρίου. Το κόστος των σκηνικών και/ή την ενοικίαση εσωτερικών χώρων/σπιτιών θα επωμισθεί ο προσφοροδότης.
4. Ο επιτυχών προσφοροδότης που θα επιλεγεί έχει την ευθύνη για την αγορά/προμήθεια των κοστουμιών, το μακιγιάζ, τα κτενίσματα και το φροντιστήριο και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες υπάρξουν με βάση το σενάριο.
5. Η μουσική επένδυση καθώς και τραγούδια του σήματος έναρξης και λήξης (τα οποία θα είναι επιλογή του εκτελεστικού σκηνοθέτη) και τα σχετικά πνευματικά/συγγενικά ή άλλα δικαιώματα που απορρέουν περιλαμβάνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις του προσφοροδότη.
6. Ο επιτυχών προσφοροδότης εκτός από το μοντάζ και την ολοκλήρωση των επεισοδίων προς προβολή θα έχει και την ευθύνη παραγωγής γενικών τρέηλερ και εβδομαδιαίου διαφημιστικού τρέηλερ για την διαφήμιση και προβολή των επεισοδίων της εκάστοτε εβδομάδας. Επίσης θα πρέπει να παρέχει φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα για προβολή της σειράς σε εφημερίδες και περιοδικά.

7. Ο επιτυχών προσφοροδότης θα έχει υποχρέωση για διαφήμιση της σειράς με οποιοδήποτε τρόπο και ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα.


8. Τα εβδομαδιαία επεισόδια θα πρέπει να παραδίδονται στο ΡΙΚ για έλεγχο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την προβολή τους.

9. Το πιο κάτω προσωπικό είναι απαραίτητο για την παραγωγή και θα προσληφθεί/εργοδοτηθεί από την εταιρεία παραγωγής η οποία θα καταβάλει το κόστος του.

(i) Aνθρώπινο δυναμικό
• Αριθμός ηθοποιών ανάλογα με τις ανάγκες του σεναρίου (βλέπε επισύναψη)
• Σκηνοθέτης Β
• Μοντέρ
• Οργάνωση Παραγωγής
• Κινηματογραφιστές
• Διευθυντής φωτογραφίας
• Ηχολήπτης
• Υπεύθυνος φροντιστηρίου
• Ενδυματολόγος
• Μακιγιέζ
• Κομμωτής
• Σκηνογράφος
• Βοηθός παραγωγής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα άτομα που θα αποτελούν την ομάδα παραγωγής θα πρέπει να τύχουν της σύμφωνης γνώμης του Εκτελεστικού Σκηνοθέτη


(ii) Τεχνική υποστήριξη:
• Μία έως τρεις κάμερες
• Μοντάζ
• Dolly
• Σετ φακών
• Φώτα (σε συνεννόηση με τον διευθυντή φωτογραφίας)
• Μέσα μεταφοράς
• Μικρός γερανός
• Steadicam όπου κρίνεται αναγκαίο
• Post Production.

 (iii) Τεχνικές προδιαγραφές εικονοληπτικών μηχανών:

Minimum 1/3 CCD, 2.2 Megapixel,
Effective pixels: 1920X1080
Quantizing: Minimum 10bit
Minimum recording Bitrate: 50Mbps
Colour sampling at recording: 4:2:2


Τεχνικές προδιαγραφές παραγωγής

HIGH DEFINITION

CODEC AVC-Intra (Class100)
WRAPPER MXF (OP1a)
VIDEO BITRATE 100Mbps
TV STANDARD PAL
FRAME SIZE 1920 x 1080
SCANNING FORMAT INTERLACED
ASPECT RATIO 16:9 (WIDESCREEN)
TIME CODE ZERO BASED
FILE NAMING STRUCTURE ACCORDING TO STATION ANNOTATIONS to be given to the successful tenderer
AUDIO CODEC/FORMAT PCM (BWF of AES)
No OF RECORDED CHANNELS 16
SAMPLING RATE 48KHz
BIT DEPTH 16-BIT
AUDIO LOUDNESS -18dBfs

Τρόπος αξιολόγησης

1. Ικανοποίηση όλων των κριτηρίων που τέθηκαν στα έγγραφα.
Προσφορές που κατά την κρίση του ΡΙΚ παρουσιάζουν ουσιώδη απόκλιση (ποσοτική ή/και ποιοτική) ή οποιαδήποτε ουσιώδη ασάφεια ή δεν συνοδεύονται από τα απαιτούμενα στοιχεία θα απορρίπτονται.

2. Πέραν από την ικανοποίηση των κριτηρίων που ζητούνται στις Προδιαγραφές θα γίνει αξιολόγηση από Επιτροπή που θα ορίσει το ΡΙΚ με βάση την ποιότητα παραγωγής του δείγματος προηγούμενης δουλειάς που θα παρουσιάσει ο προσφοροδότης.


3. Το ΡΙΚ δεν είναι υποχρεωμένο να κατακυρώσει την προσφορά στον πιο χαμηλό προσφοροδότη.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.