Σπουδαία νίκη του Νάσερ Άλ Ατίγια στο Ράλι Κύπρος

Το φετινό ράλι Κύπρος τα είχε όλα και σε καμία περίπτωση δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους οδηγούς για πιο λόγο θεωρείται ένα από τα πλέον σκληρά Ράλι του κόσμου.



Οι ψηλές θερμοκρασίες ταλαιπώρησαν πληρώματα και αυτοκίνητα, η μορφολογία του εδάφους έκανε τα περάσματα σχεδόν απρόβλεπτα και οι ψηλές ταχύτητες έφερναν στο όριο τους οδηγούς. Χαρακτηριστική του γεγονότος αυτού, η στιγμή που τρία αυτοκίνητα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πολωνός Καγιετάν Καγιετάνοβιτς, ο Πορτογάλος Μπρούνο Μακαλάες και ο Τούρκος Μουράτ Μποσταντζί στην έκτη ειδική βγήκαν από τον δρόμο έπεσαν σε γκρεμό και εγκατέλειψαν. Επιπρόσθετα η CNP Asfalistiki Super Special Stage η οποία πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Λευκωσία περνώντας μάλιστα και από την κατεχόμενη πόλη έβαλε περισσότερη πίεση στην προσπάθεια των οδηγών. Τη ειδική της πόλης κέρδισε ο Αλ Αττίγια και τις δύο φορές. Tο δεύτερο πέρασμα μετέδωσε ζωντανά το ΡΙΚ1.

Ο οδηγός από το Κατάρ κέρδισε επίσης την GoldenStage που είχε συνολικά έπαθλα 24 χιλιάδων ευρώ τα οποία αθλοθέτησε ο Κυπριακός οργανισμός Τουρισμού. Συγκεκριμένα το πόσο που πήρε ο Αλ Αττιγια ήταν 10 χιλιάδες ευρώ.
Η μάχη για το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα περιορίστηκε μεταξύ των Τσουλόφτα και Τιμοθέου. Ταχύτερος κύπριος ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ο οποίος μετά από πολλές ατυχίες έπεσε από την δεύτερη θέση στην ένατη αλλά πήρε το έπαθλο των επτά χιλιάδων ευρώ της Χρυσής Ειδικής και το βραβείο Κόλιν Μακρέι για τον πιο θεαματικό οδηγό. Η δεύτερη επιταγή των επτά χιλιάδων ευρώ για το πρώτο δικίνητο πλήρωμα πήγε στον Ζαχαρία Μανώλη.
Οι Κύπριοι οδηγοί φέτος έκαναν ρεκόρ αποτελεσμάτων αφού 7 πληρώματα τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα. Ο Σιμος Γαλαταριωτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου τερμάτισε δεύτερος και πρώτος Κύπριος ο Πανίκος Πολυκάρπου με τον Gerald Winter ανέβηκε στο βάθρο τρίτος και τέταρτος αλλά πρώτος στο ERC 2 ο Χριστος Δημοσθένους με τον Πομπό Λαό. Όσο για τους οδηγούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αυτοί δεν είχαν καμία τύχη στην πατρίδα μας αφού την καλύτερη θέση έφερε ο Γερμανός πρίγκιπας Αλμπερτ Φον Τουρν and Ταξις.Πανέμορφο σκηνικό στήθηκε στην εκκίνηση και τον τερματισμό του ράλι με 67 πληρώματα να περνούν την ράμπα της εκκίνηση στις Φοινικούδες ενώ από τον τερματισμό στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας πέρασαν 46. Ο νικητής μίλησε για μια σπουδαία νίκη, την Πέμπτη του στο Διεθνές ράλι Κύπρος, αφού προς ένδειξη συμπαράστασης δεν έτρεχε με τα συνηθισμένα χρώματα του Κατάρ στο αυτοκίνητο του αλλά με την εικόνα του Εμίρη της χώρας του. Άτυχος και ο Χαραλαμπος Τιμοθέου ο οποίος εγκατέλειψε από την Πέμπτη θέση τελικά την δεύτερη μέρα τερμάτισε 17ος. Από τα γνωστά ονόματα ο πρωταθλητής του ERC, Πολωνος Καγιεταν Καγιετανοβιτς τερμάτισε μόλις στην 15η θέση μετά την εγκατάλειψη από την δεύτερη θέση το Σάββατο. Να θυμίσουμε ότι ο Κάιτο, ο Μακαλάες και ο Μποσταντζί στην έκτη ειδική βγήκαν από τον δρόμο έπεσαν σε γκρεμό και εγκατέλειψαν. Προβλήματα και για τον 20χρονο Λετονο Νικολάι Κριαζίν ο οποίος αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά στην τριάδα έπεσε 33ος .

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.