Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %30 %503 %2019 %13:%Οκτ

Αλματώδη ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου βλέπουν στο μέλλον οι ειδικοί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με βασικό συμπέρασμα πως το ποδόσφαιρο γυναικών θα αναπτυχθεί αλματωδώς σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, αλλά και διαπιστώνοντας το χάσμα που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις προηγμένες στο γυναικείο ποδόσφαιρο χώρες και στις υπόλοιπες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Athens Women’s Football Summit.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν από κυπριακής πλευράς ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης, ο διευθυντής της Ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Μαρκίδης και ο αντιπρόεδρος των Apollon Ladies Γιώργος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, το Athens Women’s Football Summit έφερε στον ίδιο χώρο κορυφαία ονόματα του γυναικείου ποδοσφαίρου, δείχνοντας τον δρόμο της ανάπτυξης του αθλήματος.

Λιγότερο από μια βδομάδα μετά το Athens Women’s Football Summit η FIFA αποφάσιζε να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο γυναίκειο ποδόσφαιρο την επόμενη τριετία (2019-2022), επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφαντικό τρόπο το βασικό συμπέρασμα της Συνόδου της Αθήνας: Τα επόμενα χρόνια το ποδόσφαιρο γυναικών θα αναπτυχθεί αλματωδώς σε όλο τον κόσμο.

Στο Athens Women’s Football Summit, μέσα από τη γνώμη και τις εμπειρίες κορυφαίων προσωπικοτήτων στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, αναλύθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει το άθλημα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Κατά το συνέδριο αναπτύχθηκαν θέματα εκπροσώπησης παικτριών, διοίκησης αλλά και μάρκετινγκ ομάδων γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτό που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ήταν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις προηγμένες στο ποδόσφαιρο γυναικών χώρες και στις υπόλοιπες.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ