Eu.League: Έριξε τεσσάρα η ΑΕΚ, προκρίθηκε και βλέπει Γάνδη

Η ΑΕΚ Λάρνακας πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον γ’ προκριματικό γύρο και μάλιστα με ονειρικό τρόπο. Στον επαναληπτικό με τη Λέφσκι Σόφιας στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ πήρε άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά με 4-0 και με συνολικό σκορ 7-0 (3-0 το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Αρένα), πάει να συναντήσει την βελγική Γάνδη.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Χρίστο Θεοχάρους, η Γάνδη ηττήθηκε με 1-2 από τη Βιιτόρουλ Κωνστάντσας στη Ρουμανία και σε συνδυασμό με τη νίκη που πέτυχε στο Βέλγιο με 6-3 πήρε κι αυτή την πρόκρισή της για την επόμενη φάση. To πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου στο AEK Aρένα και ο επαναληπτικός στις 15 Αυγούστου στο Βέλγιο.

Στο 7’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Τριτσκόφσκι, Γιάννου και Χέφελ, ο Ελλαδίτης ως τελικός αποδέκτης της μπάλας ανατράπηκε από τον Ράινοφ στην επανορθωτική και κέρδισε πέναλτι. Την «αισχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Τριτσκόφσκι ένα λεπτό αργότερα (8’), ο οποίος λάθεψε και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ».

Στη συνέχεια η ΑΕΚ έμοιαζε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση, ενώ η αντίπαλός της τα είχε χαμένα. Μάλιστα, στο 29’ η ομάδα της Λάρνακας ισχυροποίησε το προβάδισμά της με τον Τριτσκόφσκι. Ο Γιάννου «σέρβιρε» στην περιοχή κι ο Σκοπιανός τεχνικός με σουτ στην κίνηση με το αριστερό, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μιγιάτοβιτς κι έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Η ΑΕΚ ήξερε πώς να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, παρά την πίεση που δέχθηκε από το 30’ και μετά από την ομάδα του Πέταρ Χούμπτσεφ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Τριτσκόφσκι λίγο έλειψε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα της Λάρνακας, αλλά ένα καλό του σουτ μέσα από την επανορθωτική, πέρασε εκατοστά έξω, πλάι από το δεξιό δοκάρι του Μιγιάτοβιτς.

Στην επανάληψη, όπως αναμενόταν, το παιχνίδι κύλησε ήσυχα. Η Λέφσκι είχε κάποιες καλές στιγμές για να μειώσει και η ΑΕΚ για να ανεβάσει το σκορ στο 3-0. Το τελευταίο 15λεπτο ωστόσο, επεφύλασσε κι άλλες όμορφες στιγμές, αφού στο 75’ και στο 82’ ο Τριτσκόφσκι φρόντισε να «αδειάσει» σχεδόν το όπλο του στην αντίπαλη εστία, πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα και διαμορφώνοντας το 4-0 που ηταν και το αποτέλεσμα. Στο 3-0 ο Σκοπιανός σκόραρε με προβολή μετά από ασίστ του Χέφελ, ενώ το 4-0, το σημείωσε με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Ακοράν.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντική αυτή η μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Το πιο σημαντικό ήταν η συμπεριφορά μας. Ερχόμενοι εδώ είχαμε δύο επιλογές να διαφυλάξουμε το προβάδισμά μας και η δεύτερη να βγούμε μπροστά και να ψάξουμε το γκολ. Είμαι περήφανος που πετύχαμε το δεύτερο και δεν φοβήθηκαν οι παίκτες μας. Υπερασπιστήκαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Ξέραμε ότι θα έπαιζε επιθετικά η Λέφσκι και αξιοποιήσαμε τους χώρους και ήταν πολύ καλό που σκοράραμε νωρίς».

Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε τέτοιας έκτασης σκορ, απάντησε: «Αυτό που περιμένεις είναι να πάρεις την πρόκριση. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι τέτοιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα της εμφάνισής μας όμως είναι αυτό που με ικανοποιεί. Ήταν το καλύτερό μας φετινό, αλλά θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να απολαύσουμε την επιτυχία μας. Η Γάνδη είναι δύσκολη και επικίνδυνη ομάδα, γνωρίζουμε πόσο υψηλό είναι το επίπεδό της αλλά και το επίπεδο του βελγικού πρωταθλήματος. Προέχει η ξεκούραση και ακολούθως θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο».

Για τον Τριτσκόφσκι είπε: «Ξέρουμε την ποιότητά του είναι ο αρχηγός μας και πολύ σημαντικός. Είναι ένας παίκτης που ξεχώρισε, αλλά δεν μου αρέσει να αναφέρομαι ξεχωριστά στους παίκτες. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να έρθει το αποτέλεσμα. Σωστή δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση. Για να σκοράρει ένας παίκτης συχνά σημαίνει ότι όλη η ομάδα αποδίδει πολύ καλά. Είναι σημαντικό για τις ομάδες να έχουν τους δικούς τους παίκτες – σταρ κι εμείς έχουμε τον Ιβάν».

Οι συνθέσεις:
Λέφσκι Σόφιας (Πέταρ Χούμπτσεφ): Μιγιάτοβιτς, Ναϊντένοφ, N. Ιβάνοφ, Ρέις, Γκοράνοφ, Ράινοφ, Σ. Ιβάνοφ (68’ Ντιμιτρόφ), Ρομπέρτα, Τιάμ (4’ Γιουρούκοφ), Παουλίνιο, Κοστόφ (52’ Μασούρεκ).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Ακοράν, Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς (69’ Θάντι), Μοϊσόφ, Ρουίθ (54’ Τέτε), Γιάννου, Σάστρε, Κάσες (75’ Φλοριάν), Χέφελ, Τριτσκόφσκι.

Στάδιο: «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ».

Σκόρερ: 8’ (πεν.), 29’, 75’, 82’ Τριτσκόφσκι .

Κίτρινες: 21’ Ν. Ιβάνοφ, 59’ Γκοράνοφ, 70’ Ράινοφ, 80’ Γιουρούκοφ / 24’ Ρουίθ, 78’ Θάντι.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία).

Βοηθοί διαιτητές: Μαχμπόντ Μπέιγκι και Άντρεας Σέντερκβιστ.

Τέταρτος: Άνταμ Λάντεμπακ.


Ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους της Λέφσκι Σόφιας, λόγω τιμωρίας, ωστόσο στο γήπεδο υπήρχε «φασαρία» κι αυτή την προκάλεσαν τα 300 περίπου παιδιά των Ακαδημιών της Λέφσκι, τα οποία είχαν δικαίωμα εισόδου, πήραν μαζική θέση στο κέντρο της κεντρικής κερκίδας του «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικά. Όσον αφορά στους οπαδούς της ΑΕΚ, ταξίδεψαν από την Κύπρο στη Σόφια κι έδωσαν το παρών τους στο γήπεδο περίπου 80.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.