Αναχώρησε για Μολδαβία η ΑΕΚ

Με στόχο να σκοράρει πρώτη, ώστε να μειώσει τις όποιες πιθανότητες έχει η Πετροκούμπ για πρόκριση, θα ξεκινήσει τον επαναληπτικό αγώνα για τον Α΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League η ΑΕΚ.


Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε σήμερα νωρίς το απόγευμα για το Κισινάου της Μολδαβίας μέσω Κίεβου. Προηγήθηκε πρωινή προπόνηση στη Λάρνακα. Αύριο στις 7.30μ.μ., οι κιτρινοπράσινοι θα προπονηθούν στο Stadionul Zibru. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 20.00 στο Stadionul Zibru, στην πρωτεύουσα Κισινάου της Μολδαβίας.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Βάσος Βάσου, η ομάδα της Μολδαβίας ουδέποτε στην ιστορία της κατάφερε να προκριθεί σε προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το παιχνίδι της Πέμπτης για την Πετροκούμπ φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία για να γράψει ιστορία μετά την στενή ήττα 1-0 που δέχθηκε στο «Αρένα».

Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια θετική παράδοση τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη στα παιχνίδια που έδωσε για τους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ. Η τελευταία της ήττα σε αγώνα προκριματικής φάσης της διοργάνωσης ήταν σχεδόν πριν δύο χρόνια, στις 17 Αυγούστου 2017, όταν ηττήθηκε στην Τσεχία 3-1 από την Βικτόρια Πλζεν.

Συνολικά την τελευταία διετία, η ΑΕΚ έδωσε 14 παιχνίδια στα πλαίσια των προκριματικών γύρων (πάντοτε) του Γιουρόπα Λιγκ. Πέτυχε οκτώ νίκες, πέντε φορές εξήλθε ισόπαλη και δέχθηκε μονάχα μία ήττα (από την Πλζεν). Σκόραρε 27 γκολ και δέχθηκε μόνο έξι (όλα σε εκτός έδρας αγώνες). Αυτή την καλή παράδοση οφείλει να την συνεχίσει και στη Μολδαβία. Εκτός από το γόητρο και το πρεστίζ, είναι και το οικονομικό, αφού τα οφέλη από μια πιθανή πρόκριση στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα είναι σημαντικά.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.