Αγαλμα του Πελέ για τα 50 χρόνια από το Μουντιάλ 1970

Πενήντα χρόνια από την κατάκτηση του Μουντιάλ 1970 από την θρυλική «σελεσάο» συμπληρώνονται εφέτος. Στο πλαίσιο των εορτασμών για την η κορυφαία στιγμή του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία της χώρας, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του Πελέ, ο οποίος αποτελεί την εμβληματική φυσιογνωμία εκείνης της διοργάνωσης και όχι μόνο.

    Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που θα γίνει 80 ετών τον ερχόμενο Οκτώβριο, δεν παρέστη στην εκδήλωση, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ειδικότερα με την βάδιση. Ωστόσο, είχε την ευκαιρία να δει το άγαλμα και να εκφράσει την πλήρη ικανοποίηση του, χαρακτηρίζοντας το, «τέλειο».

    Αντίθετα, «το παρών» έδωσαν ο Ζαϊρζίνιο, ο Κλοντοάλντο και ο Μπρίτο, μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στον σημερινό ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Τίτε.

    Η Βραζιλία του 1970, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ομάδες που έπαιξαν ποδόσφαιρο και είχε στις τάξεις της «μεγαθήρια» της «στρογγυλής θεάς», όπως ο Πελέ, ο Ζέρσον, ο Τοστάο, ο Ριβελίνο και ο Κάρλος Αλμπέρτο. Στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Μεξικό, η «σελεσάο» έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στον τελικό, συνέτριψε την Ιταλία με 4-1.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης ο εκσυχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.