Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %17 %362 %2019 %10:%Ιουλ

ΚΟΕ: Παρουσιάσεις για Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και Παράκτιους Μεσογειακούς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με 16 αθλητές θα συμμετάσχει η Κύπρος στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα διεξαχθεί στο Μπακού από 21-27 Ιουλίου, και με 53 αθλητές στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα από τις 25-31 Αυγούστου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις δύο αποστολές, με τον Πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη για άλλη μια φορά, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η αποστολή για την Πάτρα τίθεται εν αμφιβόλω, όσο δεν αποδεσμεύεται η εγκεκριμένη κρατική χορηγία για το 2019 προς την ΚΟΕ.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η απόφαση και οι ευθύνες της συμμετοχής ή όχι στον όποιον αγώνα η ΚΟΕ είναι συμβατικά υποχρεωμένη να λάβει μέρος, είναι θέμα πολιτικής που αφορά πλέον το Κράτος, και διερωτήθηκε αν θέλει το Κράτος να λειτουργεί ομαλά Ολυμπιακή Επιτροπή στην Κύπρο και να έχουμε διεθνή αθλητική υπόσταση.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ, η παρουσίαση των δύο αποστολών σε Μπακού και Πάτρα, έγινε από τη Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία ανέφερε ότι σε ότι αφορά τις αποστολές αυτές, η ΚΟΕ για άλλη μια φορά επέδειξε έγκαιρα ετοιμότητα για την όσο καλύτερη δυνατή οργάνωση και απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών μας. Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Μπακού με αποστολή 16 αθλητών (11 αγόρια, 5 κορίτσια) σε έξι από τα δέκα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος, ως ακολούθως: Αντισφαίριση (1), Γυμναστική (3), Κολύμβηση (2), Ποδηλασία (2), Στίβος (6) και Τζούντο (2).

Η κυπριακή αποστολή αναχωρεί το Σάββατο 20 Ιουλίου από τη Λάρνακα, και με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα, για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στους αγώνες συμμετέχουν γύρω στους 1000 αθλητές ηλικίας 14 -18 ετών ανάλογα το κάθε άθλημα. Όπως σημείωσε η κ. Πιπερίδου, ειδικά οι Αγώνες Νέων αναμένεται όπως πάντα να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και όποια διάκριση έρθει, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία.

Εκπρόσωπος στο πρόγραμμα «European Young Ambassadors» στο Μπακού, θα είναι ο αθλητής Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος το 2015 στους ίδιους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Τιφλίδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία.

Οσον αφορά τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα, η Κυπριακή αποστολή θα αποτελείται από 53 αθλητές που θα λάβουν μέρος σε οχτώ από τα 11 αθλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα, που είναι αθλήματα του Aquathlon, Beach Handball, Open Water Swimming, Beach Tennis, Beach Volley Ball, Beach Wrestling, Canoe Ocean Racing, και Water Ski ενώ δε θα συμμετέχουμε στο Beach Soccer, στο Beach Rowing Sprint και στο Finswimming.

Παρουσιάζοντας την αποστολή η κα Πιπερίδου σημείωσε ότι για την Κύπρο ως οδηγός υπάρχει η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου από την ομάδα “Beach Handball” στην πρώτη διοργάνωση. «Στόχος της Κυπριακής Αποστολής η όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία των αθλητών μας στους Αγώνες ευελπιστώντας ότι κάποια αθλήματα θα πλησιάσουν το βάθρο και γιατί όχι να υπάρξει και κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)