23οι Χειμερινοί Ουμπιακοί Αγώνες - Pyeong Chang 2018-Με Ντίνο Λευκαρίτη στο Αλπικό Σκι

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε την επίσημη αποστολή για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πιέονγκ Τσανγκ της Νοτίου Κορέας από τις 9 μέχρι 25 Φεβρουαρίου

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Χιονοδρόμο Αθλητή Ντίνο Ντ. Λευκαρίτη στο Αλπικό Σκι, και η αποστολή θα αποτελείται επίσης από τον κ. Ντίνο Τ. Λευκαρίτη, που θα είναι ο αρχηγός αποστολής και από τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Μίλαν Μάτιτς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δώσουν το παρών εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης.

Παρουσιάζοντας την αποστολή ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή θα εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο και συνεχάρη την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων για το δύσκολο έργο που φέρνει εις πέρας, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο, αλλά και τον αξιοκρατικό τρόπο που επιλέγει τους αθλητές που συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Απευθυνόμενος στον 23χρονο χιονοδρόμο Ντίνο Λευκαρίτη ανέφερε : «Θα πρέπει να ευχαριστηθείς την συμμετοχή σου χωρίς άγχος και ότι πετύχεις θα είναι καλό. Λίγοι φτάνουν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εσύ το κατάφερες. Η αθλητική σου πορεία και η οικογένεια από την οποία προέρχεσαι προδικάζουν αξιοπρεπή και εξαιρετική παρουσία».

Ο Ντίνος Λευκαρίτης θα λάβει μέρος τόσο στο αγώνισμα του GiantSlalom όσο και στο Slalom. Σύμφωνα με τo πρόγραμμα, το GiantSlalom θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου, και ο Κύπριος χιονοδρόμος θα λάβει μέρος στις δύο καταβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στος 3.15 και 6.45 τα ξημερώματα. Τέσσερις μέρες αργότερα στις 22 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του Slalom.

Ο Ντίνος Λευκαρίτης ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του έτσι ώστε να επιστρέψει δυνατός στις πίστες και να επιτύχει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες : «Ευχαριστώ για τη στήριξη μέσα από τα προγράμματα OlympicSolidarity, τους γονείς μου που ήταν πάντα δίπλα μου στους οποίους αφιερώνω την συμμετοχή, τον προπονητή μου, τους συναθλητές μου και την Ομοσπονδία για τη σωστή δουλειά που κάναμε όλοι μαζί. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαρστήσω το BatesCollege στο οποίο φοιτώ τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιαίτερα τους συναθλητές μου στην πανεπιστημιακή ομάδα με τους οποίους κάναμε μαζί προπόνηση τα τελευταία δύο χρόνια για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν». Σε ερώτηση για την προσπάθεια που έκανε για να προκριθεί και τις αγωνιστικές προσδοκίες που υπάρχουν ο Ντίνος Λευκαρίτης σημείωσε τα ακόλουθα : «Είναι ένα άθλημα με πολλά ρίσκα, επικίνδυνο θα έλεγα στο οποίο και οι τραυματισμοί είναι μέρος του προγράμματος. Πολλά πλάνα αλλάζουν, αλλά στο τέλος οι προσπάθειες ανταμείβονται. Είναι ένα όνειρο που είχα που γίνεται πραγματικότητα. Θα θεωρήσω ως εξαιρετική επιτυχία ένα πλασάρισμα στην 30η θέση ή βαθμολογία με λιγότερους από 100 Fispoints. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σε ότι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η μεγάλη εικόνα είναι η συμμετοχή και η κατάταξη ακολουθεί σε σημασία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου κ. Ντίνος Τ. Λευκαρίτης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του, για το γεγονός ότι μέχρι τέλους έξι αθλητές της Ομοσπονδίας πέρασαν τα σκληρά όρια που έθεσε η ΔΟΕ για τη συμμετοχή στους αγώνες, και δικεδίκησαν θέση για τους Ολυμπιακούς. Ο κ. Λευκαρίτης σημείωσε και τα εξής «Είμαι φυσικά χαρούμενος που αυτός που ήταν πρώτος στη σειρά ήταν τελικά ο Ντίνος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ που είναι δίπλα μας, την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων και τους προπονητές του, τον Μίλαν με τον οποίο ο Ντίνος μεγάλωσε, και τον βοηθό προπονητή Δώρο Χριστοδούλου», ενώ συγκινήθηκε αναφέροντας την καθοριστική συμβολή του γιατρού DrThomasSchenk ώστε ο αθλητής να επανέλθει μετά τον σοβαρό του τραυματισμό.

Τέλος ο προπονητής Μίλαν Μάτιτς που θα συνοδεύσει τον Ντίνο Λευκαρίτη στην Πιένογκ Τσανγκ εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του. «Παρά το ότι ξεκινήσαμε λίγο αργά φέτος, καθώς είχαμε πάλι ένα τραυματισμό, είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι τις μέρες των αγώνων θα μπορέσουμε να έχουμε το «πικ» της φόρμας του αθλητή. Σίγουρα έχει καλύτερες προοπτικές στoSlalom και εκεί θα ποντάρουμε για να πετύχουμε τους στόχους που σας ανέφερε ο Ντίνος».

Ο αρχηγός της αποστολής κ. Ντίνος Τ. Λευκαρίτης θα αναχωρήσει για την Πιέονγκ Τσανγκ την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και μια μέρα αργότερα, θα ακολουθήσουν ο αθλητής Ντίνος Ντ. Λευκαρίτης με τον προπονητή Μίλαν Μάτιτς. Οι τρεις θα παραμείνουν στην Νοτιοκορεάτικη πόλη, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην τελετή λήξη των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Βιογραφικό : Ντίνος Λευκαρίτης

Ο Ντίνος Λευκαρίτης είναι 23 ετών (30/03/1995), κατάγεται από την Λάρνακα και ξεκίνησε το άθλημα των χιονοδρομιών σε ηλικία 5 ετών. Έχει συμπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και τώρα είναι φοιτητής στο BatesCollege στην Αμερική καθώς επίσης και μέλος της χιονοδρομικής ομάδας του Πανεπιστημίου. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέλος των Εθνικών Χιονοδρομικών Ομάδων της Κύπρου με αρκετές επιτυχίες τόσο στους αγώνες εσωτερικού όσο και στους αγώνες εξωτερικού, με την τελευταία επιτυχία να σημειώνεται τον Δεκέμβριο του 2017, όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε αγώνες, SESCUP, (Μικρών Κρατών) στο Μαυροβούνιο, καθώς επίσης και με αρκετές άλλες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες.

Εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο

Κατά το παρελθόν ο Ντίνος Λευκαρίτης εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο στις παρακάτω μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις :

1ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων μετά από πρόκριση επίσης, στο Innsbruck της Αυστρίας (2012),

Παγκόσμιους Χιονοδρομικούς Αγώνες στoSchladming στην Αυστρία (2013),

Παγκόσμιους Χιονοδρομικούς Αγώνες Νέων στο Roccaraso στην Ιταλία (2012),

Ολυμπιακές Ημερίδες Νέων στο Liberec, CZE (2011)

Σε δύο Παγκόσμιες Γυμνασιάδες στη Folgaria στην Ιταλία (2010) και στη Grenoble στη Γαλλία (2008).

Κύπρος και Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1980 στο Λέικ Πλάσιντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ίδια χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά και σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με πρώτη συμμετοχή στη Μόσχα. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις Χειμερινών και Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αυτές τις ένττεκα (11) με τη φετινή παρουσίες σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετείχαν 26 συνολικά αθλητές, 18 Άνδρες και 8 Γυναίκες. Η Καρολίνα Φωτιάδου είναι η μοναδική Κύπρια Αθλήτρια που συμμετείχε τρεις φορές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 1994), ενώ δύο φορές συμμετείχαν η Λίνα Αριστοδήμου (1980, 1984), ο Αλέξης Φωτιάδης (1984, 1988), ο Σωκράτης Αριστοδήμου (1988, 1992), ο Ανδρέας Βασίλη (1992, 1998), και ο Θεόδωρος Χριστοδούλου (2002, 2006). Τελευταίες συμμετοχές ήταν αυτές στο Σότσι το 2014 με την Αλεξάνδρα Τέιλορ και τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαήλ.

Σειρά της Πιέονγκ Τσανγκ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1924 στο Σιαμονί της Γαλλίας, και όπως και οι Θερινοί Ολυμπιακοί διακόπηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν διεξήχθηκαν το 1940 και το 1944. Διοργανώθηκαν για τελευταία χρονιά το ίδιο έτος με τους Θερινούς Ολυμπιακούς το 1992. Από τους αγώνες στο Λίλλεχαμερ/Νορβηγία του 1994 και μετέπειτα, διοργανώνονται ανά τετραετία στο ενδιάμεσο των Θερινών Ολυμπιακών, δημιουργώντας τον δικό τους τετραετή Ολυμπιακό Κύκλο.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Νότιο Κορέα (3η σε χώρα της Ασίας) και στην «Πιέονγκ Τσανγκ» θα λάβουν μέρος 95 χώρες με ένα σύνολο 2900 αθλητών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στην Πιέονγκ Τσανγκ περιλαμβάνει όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση στο Σότσι δεκαπέντε αθλήματα : Χόκει επί Πάγου (Ice Hockey), Πατινάζ Ταχύτητας (Speed Skating), Παγοδρομίες (Short Track), Καλλιτεχνικό Πατινάζ (Figure Skating), Κέρλινγκ (Curling), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Άλμα με Σκι (Ski Jumping), Συνδυασμός Άλμα-Δρόμος (Nordic Combined), Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Σκι Επιδείξεων (Freestyle Skiing), Χιονοσανίδα (Snowboard), Bobsleigh, Skeleton, Luge.

Το Αλπικό Σκι στο οποίο συμμετέχει ο αθλητής μας, μπήκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1936, ενώ το αγώνισμα της Γιγαντιαίας κατάβασης εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 1952.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.