Μεγάλες μάχες στο "φιλέ" για την 6η αγωνιστική

Τρία μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η 6η στροφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 (20:00). Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα που θα γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό και τη μάχη κορυφής Νέα Σαλαμίνα – Παφιακός. Ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός από τη Cytavision στις 20:00.

Aγώνας με «άρωμα» τετράδας θα γίνει  στη σάλα της Δερύνειας όπου η Αναγέννηση φιλοξενεί το ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια ταξιδεύει στο Φρέναρος όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική Ολυμπιάς, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας Ανόρθωση – Pokka ΑΕ Καραβά στο «Θεμιστόκλειο». Αναλυτικά:

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Cytavision)
Το ντέρμπι κορυφής προκαλεί φοβερό ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές. Οι δυο ομάδες είναι σε φουλ φόρμα και τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός (13 ο Παφιακός – 12 η Νέα Σαλαμίνα). Το μεγάλο παιχνίδι θα έχουν ευκαιρία να το δουν οι φίλοι της πετόσφαιρας μέσω της Cytavision.

H Nέα Σαλαμίνα κάνει εντυπωσιακή πορεία και φαίνεται να δένει, κερδίζοντας το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Στη διάθεσή του ο Αντώνης Κωνσταντίνου έχει φοβερές μονάδες και θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, αλλά και την έδρα με στόχο την κορυφή.

Από την άλλη, ο Παφιακός πάει στη Λεμεσό με τις δάφνες και του διπλού επί της Ομόνοιας πριν δυο εβδομάδες. Η ενσωμάτωση του Εβάντρο Ντίας άλλαξε την εικόνα της ομάδας και οι Παφίτες ξέρουν ότι εάν πετύχουν το διπλό θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για τη συνέχεια.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΑΠΟΕΛ
Το ντέρμπι στην ακριτική κωμόπολη είναι δυνατό να  κρίνει κάποια δεδομένα στην υπόθεση τετράδα. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αυτό τον στόχο και θα επιδιώξουν να τον υλοποιήσουν.

Η Αναγέννηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» λόγω των απωλειών που είχε και η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Εξάλλου, πρέπει να διαφυλάξει την έδρα της σε αυτή την προσπάθεια. Η αναβολή του αγώνα με την Ομόνοια έδωσε την ευκαιρία στον Μίμη Παμπακά για να βελτιώσει τις αδυναμίες στην ομάδα του.

Το ΑΠΟΕΛ εάν περάσει από τη Δερύνεια είναι πιθανό να δει και πιο ψηλά από την τετράδα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά φέτος έχοντας μόνο μια ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και ρεκόρ 4-1. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα γνωρίζει ότι εάν πάρει το τρίποντο θα αφήσει πολύ πίσω την αντίπαλό της.

Το παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες αφού ο κόουτς της Αναγέννησης Μίμης Παμπακάς τη διετία 2015-17 ήταν τεχνικός, αλλά και βοηθός προπονητή στο ΑΠΟΕΛ, ενώ ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ Γιάννης Μέλκας και ο λίμπερο της ομάδας Ο. Χομαγιούν θα αγωνιστούν απέναντι στην προηγούμενή τους ομάδα.

ΣΑΛΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝ. Φ.ΠΙΤΤΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. – ΟΜΟΝΟΙΑ
Η μη διαθεσιμότητα του «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στέλλει τον αγώνα στο Φρέναρος. Το σίγουρο είναι ότι το γήπεδο θα γεμίσει, αφού οι φίλοι του αθλήματος είναι πολυπληθείς στην κωμόπολη των Κοκκινοχωριών και «διψούν» για τέτοιου είδους αγώνες.

Η Ολυμπιάς με τη συμπαράσταση των φίλων της θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο. Εξάλλου, τέτοιοι αγώνες είναι πρόκληση για το συγκρότημα του Παύλου Κωνσταντίνου.

Η Ομόνοια μετά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και τη φοβερή προσπάθεια με τους Πολωνούς επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις και θέλει επιστροφή στα τρίποντα. Ο κόουτς Γιάννης Καλματζίδης θέλει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του με σκοπό να δώσει ανάσες και στους βασικούς.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ
Χωρίς προγνωστικά είναι ο αγώνας στο «Θεμιστόκλειο» που κρίνεται και ως οιωνοί τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού. Οι δυο ομάδες δεν άρχισαν καλά και θέλουν μια νίκη ψυχολογίας με στόχο την άνοδο.

Η Ανόρθωση παρά την αλλαγή προσώπων έχασε πολλούς βαθμούς άνκαι η τελευταία εμφάνιση με το ΑΠΟΕΛ έστω και εάν ηττήθηκε ήταν ενθαρρυντική. Ο Γιάννης Γιαπάνης θέλει να δει να ενσωματώνεται ακόμα περισσότερα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ο ακραίος Μουσουκασιάν και ευελπιστεί ότι οι παίκτες του θα τελειώνουν σετ που «θεωρούνται δικά τους». Ο λίμπερο της ομάδας Κωνσταντίνος Χατζηδαμιανού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε πετοσφαιρικά.

Η Pokka ΑΕ Καραβά δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά ο Βουλγαροκύπριος κόουτς Ντιμίτρι Λέτσιεφ ζητεί και τα τρίποντα. Η ομάδα του Καραβά θεωρεί ότι ο αγώνας της Παρασκευής είναι μια πολύ Καλή ευκαιρία για το τρίποντο που θα δώσει ώθηση στην ομάδα που διαθέτει εμπειρία και ταλέντο.

Η βαθμολογία μετά από πέντε αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Παφιακός 13, 2. Νέα Σαλαμίνα 12, 3.ΑΠΟΕΛ 11, 4. Ομόνοια 09 (σε 4 αγώνες), 5. Αναγέννηση Δ. 5 (σε 4 αγώνες), 6. Ανόρθωση 4, 7. Pokka ΑΕ Καραβά 3, 8. Ολυμπιάς Φρ. 0.

 

ΣΥΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.