Τα "φώτα" στο Θεμιστόκλειο

 

Τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας συνεχίζονται. Ο μεγάλος αγώνας Ανόρθωση – Ομόνοια που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Θεμιστόκλειο» στη Λεμεσό ξεχωρίζει του αγωνιστικού προγράμματος ενόψει της 3ης αγωνιστικής που είναι ορισμένη την Παρασκευή.

Στους άλλους τρεις αγώνες ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Δερύνειας όπου η Αναγέννηση φιλοξενεί τη Νέα Σαλαμίνα. Το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται στο «Λευκόθεο» την Ολυμπιάς Φρενάρους, ενώ στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού η Pokka ΑΕ Καραβά υποδέχεται τον Παφιακό. Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το ντέρμπι στη Λεμεσό ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν βαρύ όνομα. Τόσο οι «κυανόλευκοι» όσο και οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το τρίποντο και τα πάντα είναι ανοικτά.

Η Ανόρθωση μετρά μια νίκη και μια ήττα και εφόσον κερδίσει την Ομόνοια αποκτά και ψυχολογία. Η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη έχει εμπειρία και ταλέντο κάτι που βοηθά σε αγώνες ντέρμπι, ειδικά στην έδρα της.

Στην καλύτερη της φάση βρίσκεται η Ομόνοια. Οι πρωταθλητές μετά τη μεγάλη πρόκριση μέσα στο Μαυροβούνιο επί της Jedistvo Bemax και η πρόκριση στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς – Λιγκ τόνωσαν για τα καλά τη ψυχολογία τους. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη στοχεύει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα πάλι μέσα στη Λεμεσό, αφού στην πρεμιέρα κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα με 3-1. Οι πολλές επιλογές που έχει ο Ελλαδίτης κόουτς του δίνει το δικαίωμα να ανοίξει και το ροτέισιον.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ
Το ΑΠΟΕΛ μετά από αρκετά χρόνια «πατά» έστω και με μόλις δυο αγώνες στην κορυφή του πρωταθλήματος με 5 βαθμούς και θέλει να παραμείνει εκεί. Απέναντί του θα βρεθεί η πολύ αξιόλογη και ταλαντούχα Ολυμπιάς Φρενάρους που έστω και νεοφώτιστη είναι πολύ ανταγωνιστική.

Η νίκη της ομάδας του Γιάννη Μέλκα μέσα στην Πάφο επί του Παφιακού απέδειξε τις δυνατότητές της και μέσα στην έδρα της θα προσπαθήσει για την τρίτη σερί νίκη. Από την άλλη, η Ολυμπιάς θα πάει στη Λευκωσία για να κάνει το παιχνίδι της με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Δεν αποκλείεται ο αγώνας αυτός να αναδειχθεί και ως ο αγώνας της ημέρας. Οι δυο ομάδες έχουν πολύ ταλέντο και αναμένεται να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους πολυπληθείς φίλους του βόλεϊ που Θα βρεθούν στη σάλα της Δερύνειας.

Η Αναγέννηση Δ. προέρχεται από τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Ολυμπιάς Φρενάρους και ψάχνει νέο τρίποντο για να ανέβει στα ψηλά. Μια νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας άλλωστε θα μετρήσει διπλά. Η Νέα Σαλαμίνα από την άλλη που είχε μέχρι στιγμής πολύ δύσκολο πρόγραμμα (σ.σ. αντιμετώπισε διαδοχικά Ομόνοια και Ανόρθωση) έδειξε πολλές δυνατότητες και στο πρώτο της παιχνίδι εκτός Λεμεσού θα μετρήσει  ξανά τις δυνάμεις της με στόχο να αποδράσει με το διπλό.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: POKKA AE KΑΡΑΒΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι που θα γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού». Οι δυο ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη έστω και εάν δεν έχουν τους ίδιους αγώνες, ενώ η έδρα ίσως να μην μετρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η Pokka ΑΕ Καραβά στο μοναδικό αγώνα που έδωσε στην πρεμιέρα με το ΑΠΟΕΛ έχασε με 0-3 αλλά από τότε πέρασαν δυο εβδομάδες και αναμένουμε βελτίωση από την ομάδα του Λέτσιεφ που έχει στο δυναμικό της έμπειρους πετοσφαιριστές.

Aπό την άλλη ο Παφιακός που η έλλειψη τρίτου ξένου φάνηκε στα δυο πρώτα παιχνίδια, αλλά και στο Σούπερ – Καπ με την Ομόνοια προέρχεται από ήττα στη σάλα «Αφροδίτη» από το ΑΠΟΕΛ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.  Ενδεχομένως να παρουσιαστεί η ομάδα της Πάφου με τον Βραζιλιάνο ακραίο Σ. Ντίας εφόσον προλάβει να εγγραφεί στο μητρώο της Ομοσπονδίας.

Στη βαθμολογία σε δυο αγώνες προηγείται το ΑΠΟΕΛ με 5 βαθμούς και ακολουθεί ο Παφιακός με 4. Ακολούθως, Ομόνοια (σε ένα αγώνα), Νέα Σαλαμίνα, Αναγέννηση Δ. και Ανόρθωση έχουν 3 βαθμούς. Στην 7η θέση βρίσκεται η Ολυμπιάς Φρ. και στην 8η η Pokka ΑΕ Καραβά (με ένα αγώνα) χωρίς βαθμό.

 

ΠΗΓΗ : ΚΟΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.