Αλλαγές στο Cyprus sunshine cup

Ανατροπές στην κατάταξη έφερε η συναρπαστική διαδρομή των Λευκάρων μήκους 52.2χλμ, τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία κατηγορία.

Στους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα ο Γάλλος JordanSarrou για να πάρει την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον JaroslavKulhavy, που είχε κερδίσει την εναρκτήρια διαδρομή της Πέμπτης (23/2).

Δεύτερος στη δεύτερη διαδρομή ήταν ο BartlomejWawak από την Πολωνία και τρίτος ο SebastianCarstensenFini (Δανία). Στην 24η θέση, από 62 διαγωνιζόμενους, είναι ο Ανδρέας Μιλτιάδης. Καλό αγώνα κάνει ο Δημήτρης Αντωνιάδης από την Ελλάδα καθώς είναι 15ος.

Όμως ο Kulhavy (αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο), που είχε σκασμένο ελαστικό χάνοντας δυόμισι λεπτά, είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο. Τις δύο επόμενες μέρες η μάχη αναμένεται μεγάλη με έπαθλο τη νίκη στα «Αυξέντεια», το πρώτο, μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος του CyprusSunshineCup που έχει αξιολογηθεί ως HorsClasse (τοπ κατηγορία) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η BikinEventsCyprusκαι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Την έκπληξη η Michiels
Μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες για τη Βελγίδα
GithaMichiels καθώς πήρε την κίτρινη φανέλα κερδίζοντας τη διαδρομή της δεύτερης ημέρας, μπροστά από δύο θρύλους του MountainBike. Την κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων SabineSpitz και τη Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Gunn-RitaDahle-Flesjaa (Νορβηγία). Ο αγώνας των γυναικών είχε εξέλιξη παρόμοια με των ανδρών, καθώς μπορεί να προηγείτο η YanaBelomoina, όμως ένα τρύπιο ελαστικό την έριξε πίσω με αποτέλεσμα μια εξάδα να οδηγήσει την κούρσα. Στην τελευταία ανηφόρα η Michiels είχε αστείρευτες δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη, επωφελούμενη από το κτύπημα της BarbaraBenko σε τοίχο.

Στη γενική κατάταξη η Michiels είναι 24’’ μπροστά από τη Benko και 28’’ από την Spitz. Τέταρτη έπεσε η νικήτρια της πρώτης διαδρομής AnneTerpstra.Στην 23η θέση της 2ης διαδρομής ήταν η Άντρη Χριστοφόρου που βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής. Είναι η μοναδική Κύπρια στην Elite κατηγορία.

Οι δηλώσεις
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου, όμως ο αγώνας θα κριθεί την Κυριακή (26/2)» είπε ο Γάλλος
JordanSarrou ενώ ο Kulhavy σημείωσε πως «όταν έπαθα λάστιχο πίστεψα ότι ο αγώνας μου είχε τελειώσει, όμως ευτυχώς το σημείο εξυπηρέτησης ήταν πιο κοντά σε σχέση με πέρσι. Μετά έτρεχα σαν τρελός». Η Michiels είπε πως «δεν περίμενα καθόλου τη νίκη αφού δεν αισθανόμουν καλά στο ξεκίνημα της κούρσας».

Τη δεύτερη μέρα η κυπριακή φύση έδειξε τα… δόντια της καθώς δεν έλειψαν έξοδοι, πτώσεις, ζημιές και αρκετά σκασμένα ελαστικά.

Το πρόγραμμα της συνέχειας
Η δράση μεταφέρεται το Σάββατο (25/2) στο Λυθροδόντα που είναι σημείο εκκίνησης και τερματισμού της τρίτης διαδρομής, η οποία με μήκος 62.2χλμ είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Η αυλαία για τα «Αυξέντεια» θα πέσει την Κυριακή (26/2) στον Μαχαιρά, ανήμερα του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 5 Μαρτίου με τη διαδρομή της αρχαίας Αμαθούντας.

Με τη στήριξη του ΚΟΤ
Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΤ ενώ χορηγούν επίσης η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρίζουν οι φίρμες IDEAL, Shimano, Ballan, το Bolse Vita fruit & juice bar, η Bikin Adventures Cyprus, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Emergency Rescue Unit Cyprus, o Δήμος Λευκάρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια Λυθροδόντα, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου και Αγίου Τύχωνα. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ. H διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα του ΚΟΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:00

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.