Φωτιά στην κορυφή

Φωτιά στην κορυφή, καθώς με την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ συγκρατοικούν στην κορυφή με 70 βαθμούς.

ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ 3-0

Στην Αρενα λοιπόν είναι αλλιώς, καθώς η ΑΕΚ μετά από μια μαγική εμφάνιση, πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα με 3-0, διατήρησε το εντός έδρας αήττητητο της ενώ ανάγκασε την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στην πρώτη της ήττα στα πλέι οφφ. Η ομάδα της Λάρνακας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, και έδειξε να θέλει περισσότερο το γκολ. Στο 30ο λεπτό ο Ακοράν έκανε το 1-0. Σε αυτή την φάση ο Απόλλωνας ζήτησε οφσάιτ, η φάση ήταν δύσκολη όμως ο Ισπανός φαίνεται να καλύπτεται.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τρισκόφσκι είδε δίκτυα κάνοντας το 2-0. O Σκοπιανός πανηγύρισε το 5ο του γκολ συνολικά απέναντι στους «γαλάζιους». Υστέρησε πολύ ο Απόλλωνας, ο οποίος δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική είχε σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους το ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελικά στατιστικά, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είχε ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς σουτ στον στόχο. Οπως και την πρώτη φορά που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ έτσι και το Σάββατο, δέχθηκε την ήττα την επόμενη αγωνιστική.Ειχε έξι τελικές προσπάθειες όμως καμία εξ αυτών δεν ηταν στον στόχο.

Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πραγματοποίησε τη χειρότερη της φετινή εμφάνιση. Τεράστια η απουσία του Σακέτι, έδειξε ποσο πολύ έλειψε στην ομάδα λόγω της τιμωρίας του.

Ανούσια η υπεροχή του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ, να στέκεται πολύ καλά. Ο Γιάννου επτά λεπτά πριν τη λήξη έκανε το 3-0, επιτρέποντας στους Λαρνακείς να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την εξασφάλιση του ευρωπαικού εισιτηρίου.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί την Ομόνοια την Τετάρτη ενώ η ΑΕΚ θα τα πεί με την ΑΕΛ στο Τσίρειο την Τρίτη.

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα, σε σχέση με το ΑΠΟΕΛ ο δρόμος για τον Απόλλωνα δείχνει πιο στρωτός, αφού έβγαλε δύο πολύ δύσκολες έδρες («Παπαδόπουλος» και «Αρένα»), τις οποίες ο ΑΠΟΕΛ θα επισκεφθεί στις επόμενες αγωνιστικές (θα παίξει ακόμα και στο Τσίρειο κόντρα στην ΑΕΛ), ενώ οι μοναδικές «εξορμήσεις» των «γαλάζιων» της Λεμεσού θα είναι στο ΓΣΠ (δύο φορές).

 

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 3-1

Στο ντέρμπι του ΓΣΠ τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταιο δεκάλεπτο. Το ΑΠΟΕΛ με πρωταγωνιστή τον Ντε Καμάργκο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (στο 81ο και 85ο λεπτό) κατάφερε να πανηγυρισει την νίκη η οποία τον έφερε στους 70 βαθμούς, πιάνοντας και πάλι τον Απόλλωνα στην κορυφή. Ο Τζούνιορ ειχε μειώσει προσωρινά για την ΑΕΛ στο 91ο λεπτό, ο Μοράις όμως με πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερησεων, που κέρδισε ο Ντε Καμάργκο, έδωσε το τρίποντο στους «γαλαζοκιτρινους». Ιδανικό ντεμπούτο για τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα ειναι στο ΑΠΟΕΛ και θέλει μόνο ένα πράγμα, να στεμφθεί πρωταθλητής.

Στο πρώτο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ είχε την μπάλα στην κατοχή του όμως δυσκολευόταν επιθετικά απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντικά ΑΕΛ, που στις αντεπιθέσεις έψαξε χωρίς επιτυχία το γκολ. Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο για 35λεπτά, όμως στο τελευταίο 10λεπτο έγιναν ο Ντε Καμάργκο βρήκε τον τροπο να δώσει τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ. Σκόραρε μετά τις αρχές Φεβρουαρίου και εφθασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Τη Μ. Τετάρτη το ΑΠΟΕΛ θα τα πεί με την Ανόρθωση στο «Παπαδόπουλος», ενώ η ΑΕΛ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

 

 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-2

Με ηγέτη τον Μιχαλ Ντούρις η Ανόρθωση πανηγύρισε το πολύ σπουδαίο διπλό απέναντι στην Ομόνοια με 2-1 στο ΓΣΠ και παρέμεινε στην τρίτη θέση με 63 βαθμούς. Ηταν η πρώτη νίκη της Κύριας επί της Ομονοιας στο στάδιο της πρωτεύουσας μετά από πέντε ολοκληρα χρόνια. Εξαιρετικός ο Σλοβάκος επιθετικός, έφθασε αισίως τα 9 γκολ και διατηρεί την ομάδα της Αμμοχώστου σε τροχιά Γιουρόπα Λιγκ.

«Εμειναν κάποια παιχνίδια. Ίσως μείνω, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ", ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Μίχαλ Ντούρις.

Παράλληλα η Ανόρθωση μείωσε τη διαφορά απο τους δύο πρωτοπόρους Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στους 7 βαθμούς.

Το πάλεψε η Ομόνοια, με το Νταρμπισιάηαρ να ισοφαρίζει προσωρινά με το 20ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Εκτη σερι ηττα για την Ομόνοια στο πρωτάθλημα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη η Ανόρθωση θα τα πει με το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια εκτός έδρας με τον Απόλλωνα.

 

 Β ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΡΜΗΣ

Τρίτη σερί νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία επικράτησε στο Στάδιο Αμμόχωστος του Ερμή με 2-0 και πλέον ειναι στους 33 βαθμούς, κάνοντας ίσως το πιο καθοριστικό βήμα για αποφυγή οποιοδήποτε σεναρίου, που ίσως να την έβαζε σε μπελάδες.

Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Ταραλίδη στο 60ο λεπτό ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ελουντού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Δοκάρι είχαν οι φτεροπόδαροι στο 16’ σε φάουλ του Μαρτίνιουκ. Στους 36 βαθμούς έμεινε η ομάδα της Αραδίππου.

ΔΟΞΑ-ΑΛΚΗ 4-3

Μια σου και μια μου στο Μακάρειο με τη Δόξα στο τέλος να πανηγυρίζει τη νίκη με 4-3, στην αναμέτρηση με την Αλκή.Πέντε γκολ στο πρώτο μέρος με το νικητήριογκολ φάνηκε να είναιτο αυτογκόλ του Ντιακιτέστο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ιωάννου, Ενινφούλ, Κάρλοςοι άλλοι σκόρερ για τους γηπεδούχους, Μπιλάλ, Μαλφλουρί και Φαμπρίτσιο οι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.Στην κορυφή του Β΄Ομίλου η Δόξα με 40 βαθμούς, στην τέταρτη θέση η Αλκή με 32.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΦΟΣ 3-0

Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στη δεύτερη φάση, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ριχοντας τριάρα στην Πάφο, στο ντεμπούτο του Βέσκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο. Η ομάδα του Τακτακά ηταν καλύτερη, και κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους τρείς βαθμούς, με τα γκολ των Πολίτσι 25΄, Τριμπό 77΄ και Κάστρο 89'. Προβληματίζει η Πάφος η οποία είναι στο συν 6 με τον Ολυμπιακό να φθάνει τους 23 βαθμούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.