Η ΕΚΟ στηρίζει την Εθνική

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΚΟ προστίθενται από σήμερα στην οικογένεια των χορηγών των Εθνικών μας ομάδων. 



Σε Συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ, ανακοινώθηκε η χορηγική συμφωνία διετούς διάρκειας σύμφωνα με την οποία, η ΕΚΟ θα είναι χορηγός της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών και Μεγάλος Χορηγός των Εθνικών μας ομάδων Ελπίδων και Νέων U-19.

Το παρών τους στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών Νέστωρ Μυτίδης, Ανδρέας Μακρής και Φάνος Κατελάρης, ο προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελπίδων Ανδρέας Καρώ και Ανδρέας Χριστοδούλου και ο προπονητής των Ελπίδων Νίκος Ανδρονίκου. 

Ο χαιρετισμός του Α' Αντιπροέδρου της ΚΟΠ και Προέδρου των Εθνικών Ομάδων κ. Χάρη Λοϊζίδη:

"Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την συμφωνία συνεργασίας με ένα μεγάλο οργανισμό όπως η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΚΟ.  Είμαστε χαρούμενοι στις Εθνικές ομάδες γιατί θα πορευθούμε τουλάχιστον στα επόμενα δύο χρόνια παίρνοντας και δύναμη από ένα ακόμα σημαντικό χορηγό.

Αγαπητοί φίλοι της ΕΚΟ, κύριε Καραχάννα, κύριε Γρηγορά σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ γιατί επιλέξατε να στηρίξετε τις Εθνικές μας ομάδες και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ως Ομοσπονδία ότι είναι δυνατό για να σας ανταποδώσουμε την στήριξη, όχι μόνο με την δέουσα προβολή της εταιρείας σας ως χορηγού, αλλά ελπίζουμε και με τα αποτελέσματα. Να είστε σίγουροι ότι οι ομάδες μας θα δίνουν σε κάθε αγώνα τον καλύτερο εαυτό τους για να κάνουν δικαιώσουν την περηφάνια   του χορηγού που στηρίζει την προσπάθεια αλλά και ολόκληρης την κοινωνία της πατρίδας μας.
Αγαπητοί φίλοι των ΜΜΕ, οι διαβουλεύσεις με την ΕΚΟ ήταν σύντομες. Δεν χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία γεγονός που δείχνει την θέληση που είχε η εταιρεία να στηρίξει τις Εθνικές μας ομάδες που αποκτούν ένα δυνατό στήριγμα για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την καλύτερη εκπροσώπηση του κυπριακού ποδοσφαίρου στις διεθνείς διοργανώσεις. Η εταιρεία ΕΚΟ,(Ελληνικά Πετρέλαια) από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου 2019 με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας, θα στηρίζει την Εθνική Ανδρών, την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Νέων U19.
 Η ΕΚΟ αποφάσισε να συνδέσει το όνομα της με τις Εθνικές ομάδες και θα βαδίσει μαζί με την Ομοσπονδία στην πορεία που στοχεύει για διάκριση σε όλα τα επίπεδα.
Μετά από σχετική συμφωνία, η ΕΚΟ θα είναι Xορηγός της Εθνικής Ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης του Euro 2020 όπου η Εθνική μας θα επιδιώξει την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της, έχοντας και τη δεύτερη ευκαιρία του Πρωταθλήματος Εθνών.
Πρώτα όμως έχουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2020 με δύο δύσκολους αγώνες. Με την Ελλάδα στο ΓΣΠ στις 7 Οκτωβρίου και με το Βέλγιο στις 10 Οκτωβρίου. Δύσκολοι αγώνες αλλά η Εθνική μας θα προσπαθήσει για το καλύτερο έχοντας ως οδηγό τον νικηφόρο αγώνα με τη Βοσνία .
Παράλληλα η ΕΚΟ θα είναι στο ίδιο διάστημα Μεγάλος Xορηγός της Εθνικής Ελπίδων και της Εθνικής Νέων U-19.Η Εθνική Ελπίδων συμμετέχει στην προκριματική φάση σε ένα δύσκολο όμιλο αλλά στοχεύει στην καλύτερη παρουσία με ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών ,και να ετοιμάσει τους νεαρούς διεθνείς μας για το επόμενο βήμα στην Εθνική Ανδρών. Την προσεχή Πέμπτη η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Τουρκίας στο ΑΕΚ Αρένα στις 5 το απόγευμα και ευχόμαστε να έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα .
Η Εθνική Νέων συμμετέχει σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων και στοχεύει και φέτος την πρόκριση στον Elite round ,όπως και πέρσι. Ήδη βρίσκεται στην Ιρλανδία όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του προκριματικού ομίλου και ευχόμαστε να γυρίσει με την πρόκριση.
Η ΚΟΠ ,οι προπονητές των Εθνικών Ανδρών, Ελπίδων ,Νέων και οι διεθνείς ,καλωσορίζουμε την ΕΚΟ στην οικογένεια των Εθνικών ομάδων με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή η στήριξη να συνδυαστεί και με πορεία διάκρισης όλων των Εθνικών μας ομάδων".

Ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας της ΕΚΟ δήλωσε:
«Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον μεγαλύτερο Ενεργειακό αλλά και Βιομηχανικό Όμιλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που από το 2002 εκπροσωπείται στην Κύπρο μέσα από τη θυγατρική του εταιρία ΕΚΟ.
Για την ΕΚΟ στη Κύπρο, θα σας μιλήσει ο κος Γρηγοράς. Εγώ θα σας μιλήσω για αυτά που έχουμε κοινά εμείς σαν Ελληνικά Πετρέλαια και εσείς σαν ΚΟΠ, αλλά και για αυτά που θα επιβάλλεται να γίνουν ώστε να μας βρει η επόμενη μέρα πιο δυνατούς.
Οι αγορές αλλάζουν. Οι αποστάσεις μικραίνουν, τα σύνορα εξαφανίζονται. Πριν πολλά χρόνια η γεωγραφική απόσταση ήταν ένα σοβαρό θέμα. Η επικοινωνία και η αξιολόγηση των δράσεων μας ακόμη μεγαλύτερο.
Όμως η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου, των συγκοινωνιών, των τηλεπικοινωνίων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολλών άλλων, έχουν αλλάξει τον χάρτη του κόσμου, όπως τον ξέραμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Η νέα τάξη πραγμάτων διεύρυνε μεν το χάρτη, αλλά ταυτόχρονα, τον έκανε και πολύ πιο προσβάσιμο σε όλους. Πλέον όλοι μας έχουμε εύκολη πρόσβαση στα πάντα, πράγμα που ευνοεί ιδιαίτερα τους μικρότερους, στους οποίους η απόσταση δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα και οι οποίοι είχαν χάσει την επαφή με μεγαλύτερες αγορές.
Όπως και η Κύπρος έτσι και εμείς στην Ελλάδα περάσαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κρίση. Όμως στα Ελληνικά Πετρέλαια είχαμε μια εξωστρέφεια η οποία κυριολεκτικά μας έσωσε. Κοιτάξαμε εκτός Ελλάδας. Περάσαμε τα σύνορα. Το 55% της παραγωγής μας πλέον εξάγεται. Σαν Γενικός Διευθυντής Εμπορίας και έχοντας την ευθύνη πωλήσεων για άνω των €6,5 δις, (κρατικός προϋπολογισμός Κύπρου 6 δις) σας μεταφέρω πως το 40% του κύκλου εργασιών μας έρχεται από την παρουσία μας σε Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία, Σκόπια, Γεωργία και όπως ανέφερα νωρίτερα και την Κύπρο.
Αυτό μας το επέτρεψαν πολλοί παράγοντες. Προφανώς ο σημαντικότερος είναι ότι παράγουμε από τα καλυτέρα καύσιμα στον κόσμο. Και αυτή θα παραμένει πάντα η βάση οποιουδήποτε εγχειρήματος. Να έχεις το καλύτερο δυνατό ποιοτικά προϊόν. Αλλά αυτά τα εξαιρετικά καύσιμα πως αποκτούν πρόσβαση πέραν των συνόρων μας;
Εδώ έρχονται να παίξουν ένα σημαντικότατο λόγο όλα όσα σας ανέφερα πριν από λίγο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι συγκοινωνίες, η γρήγορη επικοινωνία. Πήγαμε το προϊόν μας στην άλλη άκρη του κόσμου, επειδή είμαστε οι καλύτεροι. Βρήκαμε αγωγούς, πλοία, τραίνα, προωθήσαμε το προϊόν μας μέσα από τα media, χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία υπέρ μας.
Είμαι σίγουρος ότι όπως και η ΕΚΟ, μια μικρή για τα παγκόσμια δεδομένα ενεργειακή εταιρία, τα βάζει με κολοσσούς στο εξωτερικό και διαπρέπει (να θυμίσω πρωτιές σε περιβαλλοντικά βραβεία, εξαγωγικό χαρακτήρα κλπ.) έτσι και η Εθνική Κύπρου μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να τα βάλει με τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου. Το έκανε κατά καιρούς, το θέμα είναι να εδραιωθεί ως μεγάλος παίκτης και σε αυτή την αγορά, και να αυξήσει τις προσδοκίες και των Κυπρίων από αυτή την ομάδα. Σταδιακά και σταθερά. .
Αξίζει να δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:
Η Ελλάδα έχει 23 παίχτες στην Εθνική της που παίζουν σε ξένες ομάδες. Η Σερβία 24. Η Κύπρος 7. Στις μικρότερες Εθνικές τα νούμερα είναι πολύ πιο χαμηλά. Η Κ21 της Σερβίας έχει 11, η Ελλάδα 2, η Κύπρος 1.
Αν είχαμε πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας για παράδειγμα, το να εξάγουμε παίχτες θα μας ήταν δεδομένο και κατά συνέπεια αδιάφορο.
Για εμάς τους μικρούς όμως, ο εξαγωγικός μας χαρακτήρας θα καθορίσει και το μέλλον μας. Συνδυάστε την ποιότητα του τόπου μας με ότι υπάρχει πέραν από τα σύνορα μας και θα δείτε πόσο δυνατό είναι το μείγμα αυτό.
Αναπτύξτε δημιουργικά και αξιοκρατικά το προϊόν που λέγεται ακαδημίες και φυτώρια. Εκεί παράγεται ο ποδοσφαιρικός πλούτος μιας χώρας. Εκεί πρέπει να παίζουν αυτοί που αξίζουν, ώστε να έχετε, στην ωρίμανση του, προϊόν έτοιμο για εξαγωγή και ανάπτυξη. Γιατί πέρα από τα σύνορα, ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά σκληρός. Όχι ότι στην παγκοσμιοποίηση οι απειλές εντός δεν υπάρχουν. Τα τείχη όταν πέσουν, πέφτουν και από τις δυο πλευρές! Μετρήστε τους Κυπρίους παίχτες στο εγχώριο πρωτάθλημα. Γιατί δεν παίζουν εδώ τα Κυπριόπουλα μας;
Για αυτό κοιτάξτε προς τα έξω. Μειώστε τις αποστάσεις και περάστε στη νέα ψηφιακή εποχή. Εκεί θα βρείτε μια τεράστια αγορά που θα αυτοτροφοδοτεί την ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Εκεί θα βρείτε ότι και οι μικροί έχουν δικαίωμα σε αξιώσεις και διακρίσεις.
Εύχομαι στις Εθνικές Ομάδες μας να προσφέρουν σπουδαίες στιγμές σε όλη την Κύπρο, και στους αθλητές να αποτελούν πρότυπα και παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, και είμαι σίγουρος ότι η σημερινή μέρα είναι η αρχή μιας μεγάλης και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της ΕΚΟ και της ΚΟΠ».
Εκ μέρους της ΕΚΟ, χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Γεώργιος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου:
«Πρώτοι από όλους πρέπει εμείς να πιστεύουμε ότι αυτός ο τόπος έχει μέλλον, ότι έχει την σωστή νεολαία, ότι έχει τo πάθος και την ψυχική δύναμη να επιβιώσει.
Η ΕΚΟ Κύπρου, πιστεύει στον δυναμισμό και στις ικανότητες της σημερινής νεολαίας. Κάθε ενέργειά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.  Πιστεύουμε πως οι αρχές των Εθνικών ομάδων ταυτίζονται με τις εταιρικές αξίες της ΕΚΟ για ομαδικότητα, αυτοπεποίθηση, υγιή ανταγωνισμό και πάθος για την κορυφή. Πάθος να εκπροσωπούν επάξια τον τόπο τους, την Κύπρο μας.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε συμπορευτεί με ένα θεσμό που αναδεικνύει το καλό πρόσωπο της Κύπρου και εκπέμπει ελπίδα σε μια εποχή περίεργη και δύσκολη.
 Γι’ αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων, αλλά και να χορηγήσουμε την Εθνική Ανδρών. Ο χώρος του αθλητισμού και ιδιαίτερα οι Εθνικές μας Ομάδες ποδοσφαίρου, η Νέων, η Ελπίδων ,και Ανδρών, είναι ένας χώρος που γίνεται σκληρή δουλεία, ένας χώρος που εκπέμπει ποιότητα.
Πεποίθηση μας είναι ότι τα παιδιά της Κύπρου μας να πρέπει να κατευθύνονται σε δημιουργικούς τομείς, τομείς που αναδεικνύουν το ήθος, τον χαρακτήρα, που τονώνουν την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα.

Η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η αφοσίωση στην επίτευξη των στόχων, το ευ αγωνίζεσθε αποτελούν αξίες ανεκτίμητες για την κοινωνία και τους νέους μας σήμερα.  Στην ΕΚΟ Κύπρου αισθανόμαστε ευτυχείς που μέσα από την   κοινή μας δράση με την Κυπριακή  Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στην ανάδειξη και μετάδοσή αυτών των αξιών. 
Είναι για όλα τα πιο πάνω, που εμείς, η ΕΚΟ Κύπρου,  στηρίζουμε τις ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Αντρών, γιατί Η Κύπρος μας έχει ανάγκη να εκπροσωπείται από ότι καλύτερο διαθέτει,  έχει ανάγκη να δηλώνει παρούσα στον μέγιστο δυνατό βαθμό σε κάθε τομέα στο διεθνές πεδίο και να διεκδικεί το καλύτερο, και γιατί όχι ,πολλές φορές να εκπλήσσει όλους».
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την στήριξη από την ΕΚΟ και τόνισαν πως θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια στους επόμενους αγώνες για να κανουν περήφανους όσους πιστεύουν σε αυτούς και όσους τους στηρίζουν.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.