Πάμπος Αβρααμίδης: Ο πατέρας του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Με ευκαιρία στην συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του αειμνήστου Πάμπου Αβραμίδη πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο η εκδήλωση προς τιμήν του.

 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Carlsberg και η οικογένεια του αειμνήστου Πάμπου Αβραμίδη και τίμησαν τον αείμνηστο με τη παρουσία τους πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
 
Την ΚΟΠ εκπροσώπησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης Λοϊζίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Πάμπου Αβρααμίδη στο ποδόσφαιρο τονίζοντας και τα ακόλουθα:
 
«Είναι καθολικά αναγνωρισμένο ότι ο αείμνηστος Πάμπος Αβρααμίδης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκαπανείς του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν μοναδική περίπτωση ανθρώπου που υπηρέτησε το ποδόσφαιρο της Κύπρου σε όλο του το φάσμα.
 
Υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και μετέπειτα αρχηγός του από την πρώτη χρονιά ίδρυσης της ΚΟΠ, μέχρι το 1950. Ως προπονητής υπηρέτησε το ΑΠΟΕΛ το 1952 καθώς και τις περιόδους 1967-68 και 1968-69 κερδίζοντας δύο κύπελλα.
 
Μετά την ενοποίηση του ποδοσφαίρου ανέλαβε προπονητής της Ομόνοιας συμβάλλοντας στην ενότητα του. Υπηρέτησε σε δύο θητείες ως προπονητής στην Εθνική ομάδα και σε αυτό το διάστημα η Εθνική κατέγραψε τις δύο πρώτες επίσημες νίκες της με αντιπάλους την Εθνική Ελβετίας(2-1) και τη Βόρειο Ιρλανδία(1-0).
 
Για 18 χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και αργότερα προπονητής του όμως εργάστηκε και σε πολλές   άλλες ομάδες Α΄ κατηγορίας ως προπονητής. Ολυμπιακός, Ομόνοια, Ανόρθωση, Πεζοπορικός, Νέα Σαλαμίνα, Ευαγόρας Πάφου, Χαλκάνορα Ιδαλίου όταν αγωνίστηκε στην Α΄ Κατηγορία, Ορφέα Λευκωσίας ήταν ομάδες που προπόνησε ο αείμνηστος Πάμπος πέραν από την Εθνική ομάδα και το ΑΠΟΕΛ.
 
Παράλληλα έγινε ο πρώτος Κύπριος διεθνής διαιτητής και ακολούθως καθηγητής διαιτησίας. Υπήρξε αθλητικός αρθρογράφος και σχολιαστής, μέλος της οργάνωσης των αθλητικών συντακτών. Πολυτάλαντος και δραστήριος πρωτοπόρησε στην ανάπτυξη του αθλήματος σε δύσκολες εποχές για τον κυπριακό λαό. Αφιέρωσε τη ζωή του στο ποδόσφαιρο και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του. Αγαπούσε με πάθος το ποδόσφαιρο και το υπηρέτησε άοκνα και με ήθος. Ανέδειξε πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα εκείνης της εποχής και δίδαξε ποδόσφαιρο σε εκατοντάδες νέους. Κατέκτησε τίτλους με ομάδες που συνεργάστηκε και κέρδισε την εκτίμηση του φίλαθλου κοινού αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
 
Συνέδεσε το όνομα του με το πιο δημοφιλές άθλημα στον τόπο μας και δεν μπορούμε να μη τον ευγνωμονούμε και να τον μνημονεύουμε για την προσφορά του. Μία προσφορά που δεν σταμάτησε με την αποχώρηση του από την ενεργό δράση αλλά συνεχίστηκε με κάθε τρόπο και στο υπόλοιπο της ζωής του.
 
Η ΚΟΠ ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Πάμπο Αβρααμίδη θεσμοθέτησε ειδικό βραβείο Πάμπου Αβρααμίδη για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς στην ετήσια γιορτή  της ΚΟΠ. Η συγκεκριμένη βράβευση διήρκεσε για 10 χρόνια».
 
 
 
ΠΗΓΗ: ΚΟΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.