Μάχες στο φιλέ για κορυφή και τετράδα

Μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η 14η και τελευταία αγωνιστική – πριν από την έναρξη των πλέι-οφς στο πρωτάθλημα Ανδρών Α Κατηγορίας την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00. Οι τέσσερεις αγώνες μεταξύ των οποίων τα δυο μεγάλα ντέρμπι  Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση – Green Air Παφιακός θα κρίνουν την ομάδα που θα μπει στην τετράδα (σ.σ. την τέταρτη θέση διεκδικούν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση). Επίσης, θα «κλειδώσει» η πρωτιά.

 Εξάλλου, η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την Ολυμπιάς Φρενάρους, ενώ ο αγώνας Αναγέννηση Δερύνειας – Pokka ΑΕ Καραβά θα κρίνει την ομάδα που θα αρχίσει από την 6η θέση στα πλέϊ – οφς, αποκτώντας πλεονέκτημα έδρας.

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ
Το ντέρμπι των αιωνίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την 14η αγωνιστική. Οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους και μάλιστα επιζητούν το τρίποντο για να ξενοιάσουν.

Η Ομόνοια με την κατάκτηση των τριών βαθμών αναλόγως και της έκβασης του αγώνα στο «Θεμιστόκλειο» ίσως τερματίσει στην πρώτη θέση και να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλεϊ-οφς. Ο κόουτς Γιάννης Καλματζίδης έχει πλούσιο υλικό για να παίξει με όποιον τρόπο θέλει.

Το ΑΠΟΕΛ πάει στο ντέρμπι γνωρίζοντας ότι πρέπει να κερδίσει για να «κλειδώσει» τη θέση στην τετράδα. Πιθανότατα, να χρειαστεί νίκη με 3-0 ή 3-1. Ο κόουτς Γιόβαν Μέλκα ποντάρει στον Σέρβο πασαδόρο Μιχάϊλο Μίτιτς που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην  «πρεμιέρα» του με την Αναγέννηση Δερύνειας.
Το ντέρμπι σφυρίζουν οι Ανδρεάς Δανιήλ – Γιώργος Παπαγεωργίου – Παρατηρητής ορίστηκε ο Νίκος Ευγενίου.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Ό,τι ισχύει στη Λευκωσία ισχύει και στο ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ Ανόρθωσης και Green Air Παφιακού. Οι δυο «κυανόλευκες» ομάδες ζητούν το τρίποντο με στόχο οι μεν Βαρωσιώτες σε συνδυασμό με τον αγώνα στο «Λευκόθεο» να μπουν στα πλέϊ- οφς του τίτλου, οι δε Παφίτες να «καθαρίσουν» την πρωτιά.

Η Ανόρθωση που στο Β Γύρο κυριολεκτικά κάνει πορεία πρωταθλητισμού με άλλη μια νίκη θα πιστοποιήσει και τις δυνατότητές της. Ο Γιάννης Γιαπάνης με ένα σταθερό σχήμα κατάφερε να δημιουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις για την ομάδα του.

Ο Green Air Παφιακός μοιάζει με ομάδα που δεν σταματά σε καμιά έδρα και στοχεύει να κλείσει την πρώτη φάση με άλλο ένα τρίποντο στη Λεμεσό. Ο κόουτς Κ. Καμπερίδης θα χρησιμοποιήσει ότι καλύτερο διαθέτει για το τρίποντο πρωτιάς.

Τη σημαντική αναμέτρηση θα σφυρίξουν οι Χρ. Μαϊφόσιης και Ανδρέας Κωνσταντινίδης – Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιαννάκης Σοφοκλέους.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ
Το δικό του ενδιαφέρον έχει ο αγώνας στο «Σπύρος Κυπριανού» μεταξύ «ερυθρολεύκων» και «κοκκινόμαυρων». Η Νέα Σαλαμίνα θέλει το τρίποντο για να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις ενόψει πλέϊ-οφς από την 3η θέση.

Ο Αντώνης Κωνσταντίνου δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την ομάδα του στον αγώνα κόντρα στον Green Αir Παφιακό και θέλει άμεση αντίδραση. Η ομάδα του Παύλου Κωνσταντίνου θα πάει στη Λεμεσό για να τα δώσει όλα και ό,τι βγει.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Μ. Αντώρκας – Μ. Κογιωνής.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ
Ο αγώνας στη Δερύνεια θα κρίνει την 6η θέση και την ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας στη μεταξύ τους μάχη στα πλέι- άουτς. Η Αναγέννηση βολεύεται και με νίκη 3-2.

Οι «πράσινοι» θα έχουν νέα πρόσωπα αφού στον πάγκο θα βρίσκεται ο Ελλαδίτης κόουτς Γιάννης Λάϊος, ενώ τον Αλεξάντερ Νόσοφ αντικατέστησε ο Κολομβιανός με προϋπηρεσία στην Ισπανία Χιούγκο Μπράβο.

Η Pokka ΑΕ Καραβά πάει στη Δερύνεια γνωρίζοντας ότι εάν θέλει να δημιουργήσει κάποια καλύτερα δεδομένα ενόψει της δεύτερης φάσης πρέπει να κερδίσει. Οι «κιτρινόμαυροι» παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους.

Διαιτητές ορίστηκαν οι Α. Κολοκοτρώνης – Μ. Γρηγορίου.

Στη βαθμολογία με τη συμπλήρωση της 13ης αγωνιστικής υπάρχουν τα εξής δεδομένα1. Green Air Παφιακός 36,  2. Ομόνοια 33. Νέα Σαλαμίνα 24, 4. ΑΠΟΕΛ 22, 5. Ανόρθωση 22, 6. Αναγέννηση Δ. 10. 7. Pokka ΑΕ Καραβά 8. 8. Oλυμπιιάς Φρ. 1.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.