Υπ. Υγείας: Να καταγγέλλονται οι προσωπικοί γιατροί που δεν ανταποκρίνονται στους ασθενείς

Στην διαπίστωση ότι στην πλειοψηφία τηρείται η διαδικασία για ορθή επικοινωνία των Προσωπικών Ιατρών με τους δικαιούχους που αναπτύσσουν συμπτωματολογία κορωνοϊού και την παραπομπή, μέσω της πλατφόρμας, των ατόμων αυτών στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για περαιτέρω χειρισμό, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, προέβη ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου, σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τόσο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όσο και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ δρα Ανδρέα Χρυσάνθου, ενημερώθηκε για την εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν μέχρι στιγμής στους Προσωπικούς Ιατρούς σε σχέση με τη διαδικασία παρακολούθησης των δικαιούχων τους για τη νόσο COVID-19.

Σε ό,τι αφορά στο θεραπευτικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται από τις 31 Μαρτίου, ο κ. Υπουργός αναφέρει πως η πληροφόρηση είναι ότι μέχρι στιγμής έχει συνταγογραφηθεί και χορηγηθεί σε 30 ασθενείς, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που ετοίμασε η Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών και κοινοποιήθηκε στους Προσωπικούς Ιατρούς.

Σε σχέση δε με τον αυξημένο αριθμό καταγγελιών που καταγράφηκαν αρχικά για μη ανταπόκριση των Προσωπικών Ιατρών, ο Υπουργός σημειώνει ότι αυτές διερευνώνται από το Γραφείο του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ και πλέον ο αριθμός τους έχει περιοριστεί.
 
Στα θετικά επισημαίνει την ανταπόκριση των Προσωπικών Ιατρών να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζουν άμεσα τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα.

Για τη μερίδα των Προσωπικών Ιατρών που δεν ανταποκρίνονται, ο κ. Ιωάννου προτρέπει τους δικαιούχους να απευθύνονται στον ΟΑΥ για να διερευνάται το παράπονό τους.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι σε σχέση με το ζήτημα των ανησυχιών που εξέφρασε μερίδα ιατρών σχετικά με την έλλειψη αναλωσίμων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΙΙΣ-ΓεΣΥ ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε μέρος των προμηθειών από την Κίνα να διοχετευτεί και στους Προσωπικούς Ιατρούς για να διασφαλιστεί η προστασία τους κατά την εξυπηρέτηση των πολύ επειγόντων περιστατικών που κατ’ εξαίρεση εξυπηρετούν στα ιατρεία τους.
 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 08:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.