Υπ. Υγείας: Προσωπική υγιεινή και αυτοπεριορισμός - ασπίδα προστασίας κατά κορονοϊού

Από τις σημαντικότερες ασπίδες προστασίας κατά του νέου κορονοϊού αποτελούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και ο αυτοπεριορισμός, επανέλαβε σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, παρουσία ειδικών γιατρών, λοιμωξιολόγων και ιολόγων που παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον ιό.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Κύπρος λαμβάνει μέτρα και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΠΟΥ και των ευρωπαϊκών σωμάτων για το θέμα και τόνισε ότι οι αρχές βρίσκονται εγρήγορση, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Τόνισε ακόμη ότι μέλημα είναι η σωστή πληροφόρηση  στο κοινό. Για τα μέτρα στα οδοφράγματα ανέφερε ότι η κατάσταση αξιολογείται και θα ανακοινωθούν τα νεότερα σύντομα, κατόπιν συνεδρίασης του Υπουργικού.

Στη διάσκεψη τονίστηκε από τους ειδικούς ότι η προσοχή στρέφεται στην παρεμπόδιση διασποράς του ιού εξ ου και επιβάλλονται μέτρα προστασίας και υγιεινής από τον πληθυσμό.
 
Στο πλαίσιο της πρόληψης, αναφέρθηκε ότι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου της χώρας υπήρξε εντατικός. Στα αεροδρόμια έχουν ελεγχθεί 1, 343 ταξιδιώτες, προερχόμενοι από περιοχές επηρεασμένες από τον κορονοϊό. Επίσης, έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό 400 άτομα και 5 άτομα σε υποχρεωτική καραντίνα.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 49 εργαστηριακές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Έχει επίσης καταρτιστεί σχέδιο δράσης το οποίο έχει δοκιμαστεί με τη νοσηλεία οκτώ ύποπτων περιστατικών στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού και στο Μακάρειο, τα οποία ήταν αρνητικά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.