Υπ. Υγείας: Απορρίπτει ισχυρισμούς στοχοποίησης γιατρών ΤΑΕΠ

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς για στοχοποίηση των γιατρών στο ΤΑΕΠ


Πάφου.

Σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνει ότι του προκαλεί μεγάλη έκπληξη "η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, όπου παραθέτει τη δική της ερμηνεία για τις χθεσινές μου δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι δήθεν στοχοποίησα τους ιατρούς στο ΤΑΕΠ Πάφου".

Ο κ. Ιωάννου υπενθυμίζει στην ΠΑΣΥΚΙ  ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για τα δημόσια νοσηλευτήρια. "Ο Οργανισμός, όπως είναι καλά γνωστό, έχει δικό του Διοικητικό Συμβούλιο και διευθυντικές ομάδες, οι οποίες προΐστανται και είναι επιφορτισμένες με την ευθύνη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων", είπε.
 
Συγκεκριμένα, η καταγγελία για ύπαρξη «μπούλινγκ» μεταξύ συναδέλφων στο ΤΑΕΠ Πάφου έχει γίνει επίσημα από τον επηρεαζόμενο ιατρό και ήδη διερευνάται από την αρμόδια Αρχή που είναι ο ΟΚΥπΥ, ανέφερε για να διερωτηθεί  αν η συντεχνία, που "με ιδιαίτερη θέρμη και με κάθε ευκαιρία εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στο πρόσωπό μου, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ίδια για εξέταση των καταγγελιών από πλευράς του συναδέλφου τους. Έχει ενημερωθεί από τους εμπλεκόμενους για το γεγονός; Και αν ναι τι έχει πράξει ή τι προτίθεται να πράξει για αυτό;"
 
Η αναγνώριση του έργου που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και της προσπάθειας που καταβάλλεται σε όλα τα Τμήματα, αλλά κυρίως στα ΤΑΕΠ, έγινε πρώτα μένα τον ίδιο, που με κάθε ευκαιρία προβάλλει τη σημαντική δουλειά που διεκπεραιώνουν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.
 
Ωστόσο, είπε, "με λυπεί ο εκμηδενισμός που γίνεται συστηματικά από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και ακυρώνει την ίδια τους τη δουλειά και το έργο. Είναι καθήκον όλων μας, της ΠΑΣΥΚΙ περιλαμβανομένης, να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα στα δημόσια νοσηλευτήρια και να τα διορθώνουμε, δημιουργώντας την ίδια ώρα ασπίδα προστασίας για το έργο των επαγγελματιών υγείας σε αυτά".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:38

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.