Οι 'Σύμμαχοι Υγείας' κρούουν τον κώδωνα για κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Οι Σύμμαχοι Υγείας κρούουν τον κώδωνα για τον ορατό πια κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και την επιβίωση των ασθενών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.



Οι Σύμμαχοι Υγείας, μια ομάδα ανθρώπων της ιατρικής, της νοσηλευτικής, της νομικής, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, και – πρώτιστα χρόνιοι ασθενείς καταρτίζουν στρατηγική με στόχο τη διάσωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η υποστελέχωση, σε ανθρώπινο δυναμικό – κύρια από ειδικούς ιατρούς (με την ταυτόχρονη αποχώρηση ικανών ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια), η τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν τα ΤΑΕΠ στα κρατικά νοσηλευτήρια, η συχνή έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων, αναλώσιμων, και άλλων ειδών όπως σεντονιών, μαξιλαριών κουβερτών δεν αποτελεί τιμή για κανένα», προστίθεται.

Μετά από μισό αιώνα προσπαθειών, αναφέρεται, έγινε εφικτή η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, και «εμείς θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού - ένα ποιοτικό και βιώσιμο Γενικό Σύστημα Υγείας όμως, για να εφαρμοστεί προϋποθέτει και την ορθή λειτουργία των νοσηλευτηρίων του λαού».

Η Κύπρος, σημειώνεται, διαθέτει αξιόλογο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, επιστήμονες που διέπρεψαν στο εξωτερικό και σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε, είτε δίνοντας τα εχέγγυα για να παραμείνουν στο δημόσιο ή τα κίνητρα για να ενταχθούν.

Οι Σύμμαχοι Υγείας, αναφέρουν ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται πλέον σε κατάσταση «ασθενή κλινικά νεκρού» ενώ «κάποιοι επιχειρούν να αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα στον οποίο βρίσκονται εδώ και μερικά χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν δικά τους ή ημέτερα συμφέροντα» κι ότι θα σταθούν εμπόδιο σε αυτές τις μεθοδεύσεις από όπου κι αν προέρχονται.

Δηλώνουν, τέλος, έτοιμοι να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, την ΠΑΣΥΚΙ, τον ΟΚΥΠΥ, τις οργανώσεις των Νοσηλευτών και με όλους όσοι εμπλέκονται στον τομέα της υγείας με στόχο την σωστή παροχή θεραπευτικής αγωγής σε όλους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.