Οκτώ γιατροσόφια για τον πονόδοντο

Μπορούν να σας ανακουφίσουν μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Και ποιος δεν έχει ταλαιπωρηθεί, έστω και μία φορά από πονόδοντο. Από τους πιο οδυνηρούς πόνους, που μπορείς να νιώσεις. Και σε ποιον δεν έχει τύχει να μείνει ξάγρυπνος από τον πόνο και να ψάχνει τρόπους να ανακουφιστεί, μέχρι να επισκεφτεί τον οδοντίατρο.

Εκτός από τα παυσίπονα, υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι, που ανακουφίζουν από τον πόνο. Εξάλλου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην κάνετε κατάχρηση στη λήψη παυσίπονων, τηρώντας πάντα τους χρόνους από την τελευταία λήψη μέχρι την επόμενη.

Δείτε, λοιπόν, οκτώ γιατροσόφια που μπορούν να σας ανακουφίσουν, μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.
Έλαιο γαρίφαλου

Είναι από τα πιο γνωστά γιατροσόφια για τη μείωση του πόνου που συνδέεται με οδοντικά προβλήματα Η ευγενόλη που περιέχεται στο γαρίφαλο είναι φυσικό αναισθητικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ρίξετε γαριφαλέλαιο απευθείας στην πληγή ή το πονεμένο δόντι. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το λάδι σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι. Αν δεν έχετε γαριφαλέλαιο, μπορείτε να μασήσετε ένα γαρίφαλο από τα μπαχαρικά, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.
Αλατόνερο

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που σας ανακουφίζουν από τον πονόδοντο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύετε και κάνετε μπουκώματα διάρκειας 30 δευτερολέπτων, κυρίως, στο πονεμένο δόντι.
Ρόφημα μέντας

Η μέντα βοηθά στην ανακούφιση από τον πονόδοντο, ενώ έχει και αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Μόλις φτιάξετε το τσάι, το αφήνετε να κρυώσει και κάνετε μπουκώματα, όπως και με το αλατόνερο.
Κρεμμύδι

Έχει πολλές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να σκοτώνουν τα μικρόβια στις στοματικές κοιλότητες. Μπορούν επίσης να σκοτώσουν τα βακτηρίδια που προκαλούν λοιμώξεις, τόσο στα δόντια όσο και στα ούλα και να σταματήσουν την αιμορραγία των ούλων, γεγονός που καθιστά το κρεμμύδι ένα ιδανικό σπιτικό γιατροσόφι για την ανακούφιση του πόνου, τη θεραπεία ερεθισμένων ούλων και την πρόληψη της φθοράς.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι κρεμμυδιού και αρχίστε το μάσημα στην περιοχή που πονάει, μέχρι να εξασθενίσει η έντονη γεύση του. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με ένα άλλο κομμάτι.
Κρύες κομπρέσες

Βάζετε λίγο πάγο σε μια σακούλα τροφίμων και τον καλύπτετε με ένα πανί. Το τοποθετείτε στην εξωτερική περιοχή του στόματος, όπου βρίσκεται το πονεμένο δόντι και το κρατάτε για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνετε κάθε λίγες ώρες.

Προσοχή: Μην βάζετε τον πάγο απευθείας στο δόντι θα επιβαρύνει τον πόνο.
Θυμάρι

Είναι ένα βότανο με αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό και απολυμαντικό. Μπορεί επίσης να σκοτώσει μικρόβια και να χρησιμοποιηθεί στην ανακούφιση του πόνου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Προσθέστε 4 σταγόνες θυμαριού σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια προσθέστε 2 σταγόνες νερού. Εφαρμόστε στην πονεμένη περιοχή για 10 λεπτά.
Σκόρδο

Και το σκόρδο μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στον πονόδοντο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Παίρνετε μία σκελίδα και αρχίζετε το μάσημα στο πλάι της πονεμένης περιοχής. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλαμβάνετε δύο φορές, μέχρι δηλαδή να αισθανθείτε ότι ο πόνος υποχωρεί.

    Τα παραπάνω αποτελούν προσωρινές λύσεις για την ανακούφιση. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλεύεστε τον οδοντίατρο, ακόμη και αν ο πόνος περάσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.