"Μάθημα Ευτυχίας" άρχισε να διδάσκεται στα σχολεία του Νέου Δελχί

Οι μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων στο Νέο Δελχί θα μάθουν πώς να γίνονται ευτυχισμένοι παρακολουθώντας το «Μάθημα Ευτυχίας» (Happiness Curriculum) που δημιούργησε ο Δαλάι Λάμα.

Στη νέα πρωτοβουλία που εστιάζει στην «ολιστική εκπαίδευση» θα συμμετάσχουν 800.000 μαθητές προσχολικής έως εφηβικής ηλικίας σε περισσότερα 1.000 σχολεία.

«Η Ινδία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνδυάσει τη σύγχρονη εκπαίδευση και την αρχαία ινδική γνώση» ανέφερε ο ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης κηρύσσοντας την έναρξη του μαθήματος σε βρεφονηπιακό σταθμό, τη Δευτέρα.

«Είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συναισθημάτων στον κόσμο. Συνεπώς, αυτό που ξεκινά στα σχολεία του Νέου Δελχί μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Δαλάι Λάμα.

Τα καταστρεπτικά, αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το μίσος και η ζήλεια προκαλούν προβλήματα. Η Ινδία μπορεί να βοηθήσει για να «ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα της ανθρωπότητας», τόνισε.

Το «Happiness Curriculum» επικεντρώνεται στην καθημερινή άσκηση ενσυνειδητότητας, στο διαλογισμό, στα μαθήματα ηθικής, στις πνευματικές ασκήσεις και δραστηριότητες στόχων των οποίων είναι να μάθουν οι μαθητές πώς να είναι καλά ανθρώπινα όντα, δήλωσε ο Manish Sisodia, αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για την εκπαίδευση στο Νέο Δελχί

Το μάθημα, διάρκειας 45 λεπτών, που θα ξεκινά με διαλογισμό, σχεδιάστηκε από 40 εκπαιδευτικούς και εθελοντές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Ινδία.

«Στο επίκεντρό του είναι η ψυχική υγεία, ο χαρακτήρας και η αντίσταση», είπε ο κ. Sisodia προειδοποιώντας για το ανησυχητικό φαινόμενο «τα επίπεδα ευτυχίας και υγείας να μειώνονται και τα επίπεδα άγχους, στρες και κατάθλιψης να αυξάνονται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:56

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος διενήργησε επίθεση εναντίον παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ
05:33
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.