Βαθιά προσηλωμένος στη μεταρρύθμιση του τομέα υγείας o ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι παραμένει βαθιά προσηλωμένος, ως πολίτης και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης και τον εκσυγχρονισμό της υγείας και της κοινωνίας, ώστε να καταστούν οι σχεδιασμοί, πραγματικότητα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων.


 
Σε ομιλία του στην εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ασθενών με θέμα «Η επίδραση της συμμετοχής των ασθενών στη διαμόρφωση της πολιτικής της υγείας», που ανέγνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσκάλεσε του οργανωμένους φορείς ασθενών,  να παραμείνουν στις επάλξεις, συνοδοιπόροι στην τιτάνια προσπάθεια, ενεργοί και εποικοδομητικοί συνεργάτες «για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την υλοποίηση αυτής της ύψιστης κοινωνικής μεταρρύθμισης που άπτεται των αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων».
 
Μεταξύ άλλων είπε ακόμα πως αναγνωρίζοντας τη μεγάλη, αναντικατάστατη προσφορά της οργανωμένης κοινωνίας των ασθενών, η Κυβέρνηση μέσα από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε συνεδρία του ημερομηνίας 19 Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισε τη διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ασθενών που να θεσμοθετεί τον Συνήγορο του Ασθενή, προωθώντας και κατοχυρώνοντας έτσι, στον μέγιστο βαθμό, τα δικαιώματα των ασθενών και την ικανοποίησή τους σε δίκαια, τεκμηριωμένα αιτήματα.
 
Σημείωσε επίσης ότι έχει ήδη τροχιοδρομηθεί η ριζική μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, με την ψήφιση τριών σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στο ΓεΣΥ, την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και την ολοκλήρωση ενός χρονοδιαγράμματος για την υλοποίησή τους και με την προώθηση άλλων νομοσχεδίων, δράσεων και ενεργειών που θα καλύψουν όλους τους άλλους πυλώνες της μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας, όπως ορίζουν οι σύγχρονες πρακτικές της Ευρώπης και οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης πως δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε το λογισμικό του ηλεκτρονικού αρχείου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και εγκρίθηκε η οικονομική στήριξη για ενίσχυση που προσωπικού και των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.
 
Ανακοίνωσε περαιτέρω ότι ολοκληρώθηκαν, και αναμένεται σύντομα η κατάθεση για συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, των νομοσχεδίων για την ηλεκτρονική υγεία, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την εισαγωγή Πανεπιστημιακών Κλινικών στα κρατικά μας νοσηλευτήρια.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ακόμα ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η πατρίδα μας να μην υστερεί στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και ολιστικής διαχείρισης και κάλυψης των αναγκών των ασθενών, ανεξαρτήτως κριτηρίων.
 
Σημείωσε περαιτέρω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τέτοια φροντίδα που να είναι κατάλληλη για τις ανάγκες της υγείας του, στον χρόνο που τις έχει ανάγκη, για αυτό και στο επίκεντρο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των ενεργειών της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ο Κύπριος ασθενής και πολίτης και οι υπηρεσίες να είναι συνεχώς διαθέσιμες και προσπελάσιμες σε όλους, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΚΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.