1 στους 5 νέους που νοσηλεύονται με Covid-19 χρειάζεται ΜΕΘ και ένας στους δέκα διασωλήνωση

Τουλάχιστον ένας στους πέντε ασθενείς ηλικίας 18 έως 34 ετών που εισάγεται στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης Covid-19, θα χρειασθεί εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ο ένας στους δέκα τελικά θα διασωληνωθεί. Αυτό είναι το συμπέρασμα Αμερικανών επιστημόνων που ανέλυσαν στοιχεία από τις ΗΠΑ και η έρευνα τους επιβεβαιώνει ότι οι νέοι κάθε άλλο παρά άτρωτοι είναι απέναντι στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Μολονότι, σύμφωνα και με τα νέα ευρήματα, οι νέοι ενήλικες κινδυνεύουν λιγότερο να αρρωστήσουν σοβαρά από Covid-19, σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανίσουν επιπλοκές που μπορεί να είναι έως και θανατηφόρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Σόλομον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 63.103 άτομα που νοσηλεύθηκαν με Covid-19 σε 419 αμερικανικά νοσοκομεία στη διάρκεια της πανδημίας, εκ των οποίων 3.222 (το 5%) ήσαν 18 έως 34 ετών, με μέση ηλικία τα 28 έτη.

Από αυτούς τους νέους, το 21% χρειάστηκε εισαγωγή σε ΜΕΘ και το 10% διασωλήνωση, ενώ το 3% τελικά πέθαναν. Οι πολύ παχύσαρκοι νέοι (με δείκτη σωματικής μάζας άνω του 40) και εκείνοι με υπέρταση είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου από Covid-19, ενώ ο κίνδυνος ήταν σχεδόν διπλάσιος για όσους είχαν διαβήτη.

«Μπορεί ο κίνδυνος νοσηλείας για τους νέους να είναι σχετικά χαμηλός, όμως για όσους χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί. Ο κίνδυνος θανάτου τους είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με ένα συνομήλικο ασθενή που παθαίνει έμφραγμα», τόνισε ο δρ Σόλομον.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2770542

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.