Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 3.202 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με τα νέα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.395.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 205 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Από 1.549 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 633 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δυο κρούσματα από πτήσεις αφορούν ένα άτομο είναι Τσέχα που ήρθε μέσω Βιέννης στις 19/8. Εντοπίστηκε θετική από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στην πτήση της. Μεταφέρθηκε στο Eden. Το δεύτερο άτομο είναι Κύπριος που έφτασε από το Παρίσι στις 19/8 και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τα τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας το ένα άτομο είναι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από την ΚΟΠ. Είναι επαφή του άλλου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8. Το τεστ έγινε ιδιωτικά από το σωματείο για όλους τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό.

Το δεύτερο άτομο είχε συμπτώματα στις 19/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά. Το τρίτο άτομο είναι ο ασθενής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου που ανακοινώθηκε το πρωί από το Κέντρο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το πρώτο άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 17/8, ενώ το δεύτερο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του 1ου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8 και έχει συμπτώματα. Τα άλλα τρία άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 18/8.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 83 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 10 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10.000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 623 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 98 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.395.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19, ενώ ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.