Π.Ο.Υ.: 20ρηδες, 30ρηδες, 40ρηδες οι κύριοι μεταδότες του κορονοϊού

ΠΟΥ: «Η επιδημία αλλάζει»

20ρηδες, 30ρηδες και 40ρηδες είναι, πλέον, οι κύριοι μεταδότες του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί, γεγονός που τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους γιατί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί και έτσι δεν λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας του περίγυρου.

«Η επιδημία αλλάζει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού Τακέσι Κασάι σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω διαδικτύου. _«Οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι γίνονται ολοένα και περισσότερο οι κύριοι μεταδότες του ιού. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί» _σημείωσε.

«Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης στους πιο ευάλωτους» πρόσθεσε.

Μολονότι έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις, ο ΠΟΥ εξακολουθεί να θεωρεί τον ιό "σχετικά σταθερό", σύμφωνα με τον Κασάι.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε παράλληλα στους παρασκευαστές φαρμάκων ότι πρέπει να παρακολουθούν όλες τις απαραίτητες έρευνες και τα βήματα εξέλιξης κατά τη διαδικασία δημιουργίας εμβολίου.

Η Σοκόρο Εσκαλάντε, η σύμβουλος φαρμακευτικής πολιτικής του Κασάι, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ βρίσκεται σε συντονισμο με τη Ρωσία, η οποία αυτόν τον μήνα έγινε η πρώτη χώρα που η ρυθμιστική της αρχή ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Τουρκία: Έξαρση της πανδημίας- Πάνω από 250.000 κρούσματα
Έξαρση της πανδημίας καταγράφεται και στην Τουρκία όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 1.233 μολύνσεις.

Συνολικά τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 250.000, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6.000.

«Η πλειοψηφία των νέων ασθενών μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Αλλά αυξάνεται ο αριθμός των σοβαρά ασθενών, η θεραπεία των οποίων είναι δύσκολη» ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Γερμανία: Αυξάνονται τα κρούσματα
Σε υψηλούς ρυθμούς παραμένει η εμφάνιση νέων κρουσμάτων στην Γερμανία, όπου έχουν ανοίξει και τα σχολεία.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.390 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι.

Μάλτα: Κλείνουν μπαρ και αθλητικοί χώροι
Προσωρινό «λουκέτο» μπαίνει σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αθλητικούς χώρους και αίθουσες εκδηλώσεων στη Μάλτα. Καταστήματα και εστιατόρια θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι νεωτέρας. Στους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 15 προσώπων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Μάλτας, που προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ρωσία: Θετικός στον COVID ο υπουργός Ενέργειας
Στη Ρωσία, όπου ξεκίνησε η δεύτερη φάση κλινικών μελετών εμβολίου με το όνομα EpiVacCorona, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ.

Ο Ρώσος υπουργός θα μετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ (JMMC).

ΗΠΑ: 530 νέοι θάνατοι
530 νέα θύματα καταγράφει ο COVID στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό σε 170.575 νεκρούς, τους περισσότερους από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 5,46 εκατομμύρια κρούσματα του ιού.

Κίνα: Μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα, όλα «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης δεν ανακοινώθηκε κανένας θάνατος.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 84.871.

Πηγή: Euronews 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.