Υπ. Υγείας: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός

Παρά την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει η Κύπρος, απόρροια των θυσιών και της πειθαρχίας ολόκληρης της κοινωνίας, δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ οι όποιες χαλαρώσεις μέτρων εφαρμόζονται, πρέπει να γίνονται με αργό ρυθμό και στοχευμένα, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν στη χώρα φαινόμενα, που καταγράφηκαν σε άλλες χώρες, λόγω απότομης αποκλιμάκωσης των μέτρων, διαμηνύει το Υπουργείο Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος επισύρει την προσοχή των κρατών διεθνώς σε σχέση με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας καθώς και σε συνέχεια των συστάσεων του Οργανισμού και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το αρμόδιο Υπουργείο επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή στην συμπεριφορά των πολιτών, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του ιού στην Κύπρο, γεγονός που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες σε χώρες, όπως το Ισραήλ, η Ισπανία, η Γερμανία, κ.ά., όπου ήδη εφαρμόζονται τοπικά lockdowns.

Όπως σημειώνει «είναι κατανοητές οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις που εκφράζονται από οργανωμένους φορείς και κλάδους επαγγελματιών για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως είναι οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια, κοκ, αλλά και γάμων με μεγαλύτερο αριθμό καλεσμένων», ωστόσο, προσθέτει ότι οι σχετικές εκτιμήσεις του ΠΟΥ και του ECDC κάνουν λόγο για εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο διασποράς του ιού από τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

«Πιθανή εμφάνιση κρουσμάτων σε μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις δυσχεραίνει ιδιαίτερα τη διαδικασία ιχνηλάτησης, αλλά και τον έλεγχο της μετάδοσης. Συστήνουν δε στα κράτη όπως εξετάσουν το ενδεχόμενο άρσης της εν λόγω απαγόρευσης μετά τον Σεπτέμβριο και πάντοτε υπό αυστηρές προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα», συμπληρώνει το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, αναφέρει ότι σε αυτό το πλαίσιο η Κύπρος ακολουθεί τις συστάσεις των αρμόδιων Οργανισμών, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ανατροπή της καλής επιδημιολογικής εικόνας στο εσωτερικό και να αποτραπεί πιθανό πισωγύρισμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.