Συναυλία ΡΙΚ: «60χρόνια κυπριακής τηλεόρασης»

Με συναυλία που δόθηκε χθες βράδυ (Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017)  στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς παρουσία επισήμων, προσκεκλημένων, ακροατών και τηλεθεατών του, το ΡΙΚ τίμησεμια μεγάλη επέτειο, τα «60χρόνια κυπριακής τηλεόρασης».

Η χθεσινοβραδινή συναυλία συνιστά την κορύφωση των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το ΡΙΚ εντός του 2017 για τιμήσει τα 60 χρόνια λειτουργίας της κυπριακής τηλεόρασης, πολύπλευρης προσφοράς και δράσης στον τόπο και την κοινωνία.

3D graphics Blue Fier 029981 13455

 

Στη συναυλία πήραν μέροςη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρουυπό τη διεύθυνση του μαέστρουΓιάννη Χατζηλοϊζου, το μουσικό σύνολο «Διάσταση»με τον σολίστα Στέφανο Γεωργιάδη υπό τη διεύθυνση των μαέστρων  Ανδριάνας Σεργίδου, Δήμητρας και Χριστίνας Πισσουρίου, ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, οι μουσικοί και ενορχηστρωτές Κώστας Παπαδούκας και Νίκος Πλατύραχοςκαι η μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου Ελευθερία Αρβανιτάκη που ερμήνευσε κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, τραγούδια συνδεδεμένα με την ιστορία  και τηλεοπτικές σειρές του ΡΙΚ όπως βεβαίως και δικές της επιτυχίες.

3D graphics Blue Fier 029981 134

 

 

Προβλήθηκε επίσης σύντομη ταινία-αφιέρωμα στα 60χρονια λειτουργίας και δράσης της κυπριακής τηλεόρασης.

Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Προεδρικού ζεύγους. Λόγω όμως της συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας στις κρίσιμες συνομιλίες στην Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε οπτικογραφημένο μήνυμα. Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η τηλεόραση του ΡΙΚ που ήταν η πρώτη και για δεκαετίες η μόνη, δεν κατέγραψε μόνο την ιστορία της Κύπρου αλλά και τη διαμορφώνει, γιατί δημιουργεί πρότυπα κάθε είδους.

«Όταν γιορτάζουμε τα 60 χρόνια λειτουργίας της κυπριακής τηλεόρασης», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «γιορτάζουμε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της χώρας μας»  επισημαίνοντας ότι ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του τόπου είναι εκ των ων ουκ άνευ. Για να τονίσει στη συνέχεια ότι απαίτηση είναι η ενημέρωση να είναι αντικειμενική.

3D graphics Blue Fier 029981 13

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε τα 60χρόνια της κυπριακής τηλεόρασης να είναι η αρχή μιας μακράς πορείας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ.Θανάσης Τσώκος στο δικό του χαιρετισμόανέφερε ότι η τηλεόραση γεννήθηκε το 1957 σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, την περίοδο του 1955-59 και συνάμα δύσκολη για την Ευρώπη. Το ΡΙΚ, πρόσθεσε, με τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας αναπτύχθηκε ραγδαία και διέγραψε μια μεγάλη πορεία 60 χρόνων καταγράφοντας την ιστορία, τον πολιτισμό τα τοπικά και διεθνή γεγονότα και εξελίξεις.

Ο κύριος Τσώκος διαβεβαίωσε ότι το ΡΙΚ είναι έτοιμο για νέα βήματα στον χώρο των μέσων επικοινωνίας, διαδραματίζοντας το ρόλο που του ανήκει. «Θα συνυπάρχει και θα συλλειτουργεί», πρόσθεσε, «σε ένα διττό πεδίο που στόχο έχει την εμβάθυνση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας».

3D graphics Blue Fier 029981 1

 

 

Εξάλλου σε χαιρετισμότουο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ.Μιχάλης Μαραθεύτηςανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι βραδιά εορτασμού των 60χρονων της κυπριακής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι ο σταθμός αυτός αποτελεί την απαρχή μιας νέας εποχής αναφέροντας ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το ΡΙΚθα προσφέρει έναανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα στα δύο τηλεοπτικά του κανάλια όπως βεβαίως και στα τέσσερα ραδιοφωνικά του προγράμματα.

3D graphics Blue Fier 029981

 

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τοπολυαγαπημένο τραγούδι-ύμνο προς την πατρίδα μας,  «Χρυσοπράσινο Φύλλο»που πρωτοπροβλήθηκε από την τηλεόραση του ΡΙΚ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.