23ος Διαγωνισμός Κυπριακού Τραγουδιού- Στο τραγούδι "Τα Λάβαρα" το πρώτο βραβείο

Το τραγούδι «Τα λάβαρα» με συνθέτη τον Μιχάλη Χαριλάου, στιχουργούς την Μαρίνα Φραγκεσκίδου και τον Μιχάλη Χαριλάου και ερμηνεύτρια την Κυριακή Ηλία, πήρε το Πρώτο Βραβείο στον 23ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού «Γιώργος Κοτσώνης», που προκήρυξε το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ψες (30 Ιουνίου 2017), στο  Στούντιο 3 του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος  Κύπρου, με τη συμμετοχή δέκα (10) τραγουδιών που προκρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος ανέφερε ότι φέτος, ο 23ος Διαγωνισμός Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού, είναι αφιερωμένος στον Εθνικό μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, τον μεγάλο Κύπριο που άφησε πίσω του έργο αξιόλογο και αξιομνημόνευτο.

«Εκατό χρόνια από τον θάνατο του», σημείωσε ο κύριος Τσώκος, «και το έργο αυτό εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.»

Και πρόσθεσε: «Την χρονιά αυτή, γιορτάζει  και το ΡΙΚ τα εξήντα χρόνια από  την δημιουργία της Κυπριακής  Τηλεόρασης, 1957-2017. Μια παρουσία γεμάτη προσφορά και αγώνες στην Κοινωνία και για την Κοινωνία. Με την  ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους όσοι συνέβαλαν στη θεμελίωση  και λειτουργία της Κυπριακής  Τηλεόρασης.»

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, της τηλεψηφοφορίας  του κοινού η οποία είχε βαρύτητα 50% και της Κριτικής Επιτροπής η οποία είχε βαρύτητα επίσης 50%, το Πρώτο Βραβείο πήρε το τραγούδι «Τα λάβαρα».

 

Το Δεύτερο Βραβείο  πήρε το τραγούδι «Θάλασσα μου» με συνθέτη και στιχουργό τον Γιώργο Σίννο, και ερμηνεύτρια την Νατάσα Καυκαλιά.

Β Βραβειο

Το Τρίτο Βραβείο πήρε το τραγούδι «Το μονοπάτιν» μια σύνθεση της Νάτιας Έλληνα, στιχουργό την Έλενα Σάββα Κιννή, και ερμηνεύτρια την Σύλια Μιχαηλίδου.

Το Βραβείο Ερμηνείας  σύμφωνα με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής πήρε ο Γιώργος Μωυσή ερμηνευτής του τραγουδιού «Αροδαφνούσα».

Τα Βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΡΙΚ κ. Θανάσης  Τσώκος, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ κυρία Στέλλα Μιχαηλίδου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ κυρία Ελένη Λουκά-Μιχαήλ και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Σάββας Σάββα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  το ΡΙΚ τίμησε τον ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη για  το μνημειώδες έργο που άφησε ως ιερή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και την καθοριστική  συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων  και του πολιτισμού. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του  Δ.Σ του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος στον προσφυγικό Δήμο Λευκονοίκου, γενέτειρα του ποιητή. Την πλακέτα παρέλαβε η Δήμαρχος Λευκονοίκου  κα Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε σύντομη ταινία για τη ζωή και  το έργο του εμβληματικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Παρουσιάστηκε επίσης  μουσικό αφιέρωμα από τη μελοποίηση έργων του  ποιητή, από τον συνθέτη Λάρκο Λάρκου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος του  προγράμματος φιλοξενήθηκαν οι καλλιτέχνες  Πέτρος Κουλουμής και Κωνσταντίνα Καναρίνη.

Η εκδήλωση άρχισε στις 9.10 το βράδυ και μεταδιδόταν ζωντανά  από το ΡΙΚΕΝΑ με ταυτόχρονη μετάδοση στη δορυφορική εκπομπή του ΡΙΚ  και το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου. Μεταδιδόταν επίσης μέσω της ιστοσελίδα του ΡΙΚ στο www.riknews.com.cy

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.