Συνεργασία ΡΙΚ με το Διεθνές Ραδιόφωνο της Κίνας

Το ΡΙΚ και το Διεθνές Ραδιόφωνο της Κίνας (China Radio International) υπέγραψαν  στη Λευκωσία Πρωτόκολλο Συνεργασίας  με στόχο να ενισχύσουν τη φιλία και  να προωθήσουν την μεταξύ τους  συνεργασία και επικοινωνία στη δημοσιογραφία και ειδικά στη ραδιοφωνική μετάδοση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου ΡΙΚ, ο Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων του ΡΙΚ Πανίκος Χατζηπαναγής και ο Αναπληρωτής Αρχισυντάκτης του CRI κ. Μα (Mr. Ma Bohui). Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Κίνας στη Λευκωσία κυρίου Huang Xingyuan.Στο χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Κίνας συνεχάρη εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης  το ΡΙΚ και το CRI για την υπογραφή της συμφωνίας και τόνισε ότι η συνεργασία των δύο μεγάλων οργανισμών ενημέρωσης θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της συνεργασίας  μεταξύ Κύπρου και Κίνας καθώς και των δύο λαών.

Μετά την τελετή υπογραφής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος δήλωσε ότι το ΡΙΚ και το CRI έχουν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, δεν έχουν σκοπό το κέρδος αλλά προάγουν τις αξίες, τα έθιμα και την παράδοση της χώρας τους και προσφέρουν ποιοτική, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας μεταξύ δύο μεγάλων οργανισμών των μέσων επικοινωνίας,  δημιουργείται μια νέα σχέση, ένα νέο ξεκίνημα καθώς το παραγόμενο προϊόν θα είναι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα.

Ο κύριος Τσώκος σημείωσε ότι το ΡΙΚ θα μπορούσε μετά τη συνεργασία στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις να προχωρήσει σε συνεργασία και με την κινεζική τηλεόραση με την προσφορά ποιοτικών προγραμμάτων προς τους πολίτες. Από την πλευρά του ο κύριος Μα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής, θα αποτελέσει μια νέα σελίδα στη γενικότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Κίνας και Κύπρου.

Το ΡΙΚ και το CRI υλοποιώντας τη μεταξύ τους συμφωνία θα προχωρήσουν στην ανταλλαγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων που αφορούν τομείς όπως ο πολιτισμός, η μουσική, ο τουρισμός , οι εθνικές γιορτές κ.τ.λ. Τα προγράμματα  τα οποία θα αποστέλλονται εκ μέρους του ΡΙΚ  θα αφορούν τρέχουσα παραγωγή και όχι αρχειακό υλικό, θέμα το οποίο ενδέχεται να εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.Με βάση τη συμφωνία το ΡΙΚ και το CRI θα συνεργάζονται επίσης στην ανταλλαγή ειδήσεων. Η συνεργασία θα αφορά μεταξύ άλλων  την κάλυψη  σημαντικών  γεγονότων  των δύο χωρών  όπως π.χ επισκέψεις ανώτατων  κρατικών αξιωματούχων, εθνικές εορτές κ.α  .

Όταν επίσης συμβαίνει κάποιο σημαντικό γεγονός το ΡΙΚ και το CRI μπορούν να  αποστέλλουν   ηχητικά ρεπορτάζ των καναλιών τους  ή αν η κατάσταση το επιτρέπει, να δίνεται  τηλεφωνική ανταπόκριση  από ρεπόρτερ.Η συνεργασία θα καλύπτει επίσης την  ιστοσελίδα στα ελληνικά που  ανήκει στο CRI    (http://greek.cri.cn) και την  ιστοσελίδα  στα ελληνικά  που ανήκει στο ΡΙΚ  (http://www.riknews.com.cy).  Ο κάθε ένας από τους συμβαλλόμενους μπορεί  να αναρτήσει τον σύνδεσμο (link)  της ιστοσελίδας του  άλλου συμβαλλόμενου στη δική του ιστοσελίδα και επίσης   να χρησιμοποιεί τις ειδήσεις και τα δελτία  του συμβαλλόμενου δεδομένου ότι σε αυτόν ανήκουν  τα πνευματικά και άλλα δικαιώματα ,  και εφόσον  κατά την χρησιμοποίηση τους αναφέρεται η  πηγή προέλευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.