Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %03 %320 %2019 %08:%Δεκ

Εθελοντισμός - η αξία και το μεγαλείο του - βραβεύσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Τα παιδιά και  η νεολαία αναδεικνύουν την αξία και το μεγαλείο του εθελοντισμού».

Απονεμήθηκαν τα βραβεία, στο Προεδρικό Μέγαρο, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στον 14ο Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός»  2018 – 2019 που υλοποιεί το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.
Τα βραβεία, τα οποία αθλοθετεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιδόθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ κ. Ηλία Δημητρίου, στη Δεξίωση με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 2 Δεκεμβρίου 2019.
Κατά την απονομή των  βραβείων ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα του ΠΣΣΕ «Νεολαία  και   Εθελοντισμός»  και εξήρε το σημαντικό και αξιόλογο εθελοντικό έργο το οποίο επιτελούν.  Πρόσθεσε ότι, το Πρόγραμμα  «Νεολαία και Εθελοντισμός» το οποίο υλοποιείται από το  ΠΣΣΕ από το 2005 με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει σκοπό  την κινητοποίηση των παιδιών και της νεολαίας για συμμετοχή σε έργα εθελοντικής προσφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς και την ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης.  

Βραβεία:

1ο  βραβείο εξίσου : Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα-Α. Παναγίδη Παλαιομετόχου και Πανεπιστήμιο Κύπρου
2ο  βραβείο εξίσου : The G C School of Careers, Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών και Νικολαϊδειο Γυμνάσιο Πάφου
3ο  βραβείο εξίσου: Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αγίας Νάπας (Προδημοτική) και ΚΒ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
Έπαινο: Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Πάνω Κιβίδων και Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου.

Επαναπροκήρυξη  Διαγωνισμού για το 2019-2020

Το Πρόγραμμα «Νεολαία και Εθελοντισμός» έχει επαναπροκηρυχθεί και καλούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να συμμετάσχουν με τα εθελοντικά τους έργα στο Διαγωνισμό ο οποίος λήγει τον Ιούνιο του 2020. Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό 2019-2020 είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΠΣΣΕ.

Πηγή: Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμού

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %03 %333 %2019 %09:%Δεκ