4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ “ες γην εναλίαν Κύπρον”

Διοργανώνεται από τις 27 ως τις 30 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ “ες γην εναλίαν Κύπρον”, από το μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ιδεόγραμμα». Το Φεστβάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας, υποστηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Παράκεντρο» και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών.

Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ στηρίζουν οι Πρεσβείες της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Ισπανίας, καθώς και ξένα Πολιτιστικά και Παιδαγωγικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο (Ινστιτούτα Cervantes και Ramon Llull, ο Οργανισμός ΝΟΡΛΑ Νορβηγίας, Swedish Arts Council, Danish Arts Council, Culture Ireland, Ινστιτούτο Goethe Κύπρου).


Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία, τη Λεμύθου και τις Πλάτρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρεσβείας, πενήντα δημιουργοί από Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Βέλγιο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και ΗΠΑ, παρουσιάζουν το έργο τους, παράλληλα με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν νέα λογοτεχνικά ρεύματα αλλά και η κλασική λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ ανοίγει την Τετάρτη 27.11.19 με τη δράση «Αλυσίδα με Στίχους και Κείμενα» (Sarah’s Jazz Club, Λευκωσία).

Τη δεύτερη ημέρα, Πέμπτη 28.11.19 ακολουθεί η δράση «Συναπάντημα» με παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στα ιστορικά ορεινά χωριά Λεμύθου και στις Πλάτρες.

Την τρίτη ημέρα, Παρασκευή 29.11.19 διοργανώνεται η εκδήλωση «Διάλογοι» εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, καθώς επίσης λαμβάνουν χώρα «Επισκέψεις» ποιητών σε πανεπιστήμια και τριτοβάθμιες σχολές.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 30.11.19 υπάρχει προγραμματισμένη παρουσίαση του ελληνικού λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα, καθώς και άλλες βιβλιοπαρουσιάσεις. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με παράσταση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα ΆΡΤΟΣ, στην οποία θα συμμετάσχουν ποιητές slammers, μουσικοί και τραγουδοποιοί.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ: https://www.facebook.com/events/671999273303995/

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:24

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.