3o Φεστιβάλ γλυκού του κουταλιού στην Κακοπετριά

Πάνω από 50 γεύσεις παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες στο 3o Φεστιβάλ γλυκού του κουταλιού που πραγματοποιείται στην Κακοπετριά την Κυριακή.

Ανάμεσά τους η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στο φεστιβάλ και προσέφερε χορηγία ύψους 1000 ευρώ εκ μέρους του Υπουργείου.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι ένθερμη υποστηρικτής τέτοιων πρωτοβουλιών, που έχουν ως στόχο, τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της πατρίδας μας, αλλά και της προβολής και προώθησης των παραδοσιακών μας προϊόντων.

«Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, φίλες και φίλοι, πέραν του ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα, αποτελούν σημείο αναφοράς και προβολής των ηθών και εθίμων, καθώς και της πολιτιστικής παράδοσης της πατρίδας μας. Η γαστρονομική παράδοση του τόπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τα βάθη των αιώνων και κληρονομήθηκε σε μας ως παρακαταθήκη», είπε.

Πρόσθεσε ότι το γλυκό του κουταλιού θεωρείται ως ένα από τα πλέον παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα. Δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, από την ανάγκη των ανθρώπων να συντηρήσουν τα άπλετα φρούτα και λαχανικά που τους περίσσευαν απ’ τη σοδιά.

Συμπλήρωσε ότι μια από τις πιο κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν το στέγνωμα στον ήλιο ενώ αργότερα ήρθε και η ειδική συντήρηση μέσα σε σιρόπι, το βράσιμο των φρούτων καθώς και η μετατροπή τους σε μαρμελάδες. Ο όρος, «γλυκό του κουταλιού», πρόσθεσε ήρθε αιώνες αργότερα, όταν στην εποχή των προ παππούδων και των προ γιαγιάδων μας, τα εν λόγω γλυκά, τα κερνούσαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια κεράσματος, φυσικά με ένα μικρό κουτάλι.

«Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 50 γεύσεις αγαπημένων παραδοσιακών γλυκών της Κύπρου και πρέπει να ομολογήσω ότι ανυπομονώ. Πενήντα γλυκύτατοι πειρασμοί στους οποίους ελάχιστοι, είμαι σίγουρη, θα αντισταθούν, παρά τις θερμίδες που τους συνοδεύουν», κατέληξε η Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:06

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.